Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sporting Portugal en Amorim moeten vrezen voor jarenlange schorsing

Laatste update:

Amorim werd vorig jaar maart aangesteld door Sporting, dat hem overnam van SC Braga. De Portugese trainersvakbond diende destijds een klacht in tegen de jonge leermeester, die eindverantwoordelijk was zonder over de juiste trainerspapieren te beschikken. "We zien dit als een van de meest betreurenswaardige en meest surrealistische episodes in de geschiedenis van het Portugese voetbal", laat de club weten in een reactie. "Deze zaak en deze aanklacht zijn een onuitwisbare schandvlek op de Portugese sport, met mogelijk internationale gevolgen."

Sporting verwijst in de reactie naar Braga, waar Amorim vorig jaar een soortgelijke functie bekleedde. Onlangs werd het contract van de trainer nog verlengd bij Sporting, waardoor hij nu tot de zomer van 2024 vastligt in Lissabon. Als speler kwam Amorim uit voor Belenenses, Benfica, Braga en het Qatarese Al-Wakrah. Bovendien droeg de oud-voetballer veertien keer het shirt van de nationale ploeg van Portugal, waarvoor hij in 2010 zijn debuut maakte. Kort na zijn voetbalpensioen in 2017 trad Amorim toe tot de voetbalbond in Lissabon om een trainerslicentie in de wacht te slepen.

Amorim werd vorig jaar de duurste Portugese trainer ooit, toen Sporting tien miljoen euro betaalde aan Braga, waar hij slechts twee maanden in dienst was. De oefenmeester wordt gezien als een groot talent en koerst met Sporting Portugal af op de eerste landstitel sinds het seizoen 2001/02. Dit seizoen verloor Sporting nog geen duel in competitieverband en de koploper heeft een voorsprong van tien punten op achtervolger FC Porto. In de strijd om de Portugese beker ging de ploeg begin januari in de achtste finales wel onderuit tegen Marítimo (2-0).

Meer nieuws

Lengte van uitleveringsproces Quincy Promes hangt af van deze twee factoren
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
12
Anwar El Ghazi regelt grote namen in benefietwedstrijd voor Gaza
2
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
21
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
16
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties