Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sprookje Rusland eindigt na zenuwslopende thriller met Kroatië

Laatste update:

Nadat Rusland in de vorige ronde vriend en vijand had verrast door titelfavoriet Spanje na strafschoppen uit te schakelen, was het vertrouwen bij het gastland bijzonder groot. De succesformatie van bondscoach Stanislav Cherchesov verweerde zich ook zeer kranig tegen Kroatië, dat zich op zijn beurt in de achtste finales na strafschoppen had ontdaan van Denemarken, en nam na precies een half uur voetballen op schitterende wijze de leiding aan de Zwarte Zee.

Aanvalsleider Artem Dzyuba had tussen de linies oog voor Denis Cheryshev, waarna de middenvelder vanaf ongeveer achttien meter de bovenhoek vond met een verwoestende uithaal: 1-0. Kroatië had het bijzonder lastig met het fysiek sterke spel van de Russen, maar wist op slag van rust toch langszij te komen. Mario Mandzukic ging over de linkerflank aan de wandel met de bal, waarna hij met een perfecte voorzet Andrej Kramaric wist te bereiken. Voor de spits van Hoffenheim was het vervolgens een koud kunstje om met het hoofd te scoren.

Na de onderbreking tapte Kroatië uit een ander vaatje. De ploeg van Dalic kwam beter in zijn spel en leek na een uur op voorsprong te komen. Ivan Perisic mocht vanaf een meter of zeven vrij uithalen, maar zijn poging stuitte uiteindelijk via de binnenkant van de paal uit het doel. Rusland liet zich in de eerste helft nog weleens in aanvallend opzicht gelden, maar moest in het tweede bedrijf vooral verdedigen. Toch dook de ploeg achttien minuten voor tijd nog eens gevaarlijk op voor het Kroatische doel: invaller Aleksandr Erokhin kopte uit kansrijke positie over.

In de slotfase was het Kroatië dat de klok sloeg, maar grote kansen bleven uit voor het doel van Igor Akinfeev, waardoor een verlenging volgde. Daarin maakte Rusland de fitste indruk, maar het was Kroatië dat na honderd minuten voetballen uit het niets de leiding nam. Een hoekschop van Luka Modric belandde op het hoofd van Domagoj Vida, die vervolgens in de drukte raak kopte. Kroatië leek de buit daarmee binnen te hebben, maar moest vijf minuten voor tijd toch weer capituleren. Verdediger Mário Fernandes kopte raak uit een vrije trap, waardoor beide teams opnieuw aangewezen waren op het nemen van strafschoppen. Die strafschoppen werden uiteindelijk beter genomen door de Kroaten.

-
Wie haalt de finale?

Meer nieuws

Treffer Vertessen niets waard door heldenrol ex-Vitesse-ster Maximilian Wittek
1
John van 't Schip grapt na driepunter tegen Volendam: 'Het Kroes-effect!'
2
'Manchester United komt in zoektocht naar doelpunten uit bij FC Barcelona'
3
Dick Schreuder promoveert na topseizoen met Castellón in Spanje
5
Dest heeft slinkse Milan van Dongen door: 'Je probeert me erin te luizen!'
1
Live meepraten in de Serie A: AC Milan - Genoa
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties