Spurs winnen moeizaam; Sigurdsson scoort weergaloos na Cruijff-turn

Tottenham Hotspur - Cardiff City 1-0
Cardiff wacht nog op de eerste zege van het seizoen en het werd al vrij gauw duidelijk dat die zaterdag niet zou komen. In de negende minuut was het al raak voor Tottenham. Na een korte corner volgde een voorzet van Kieran Trippier, die Davinson Sánchez uitzocht. De ex-verdediger van Ajax kreeg de bal niet goed tegen het hoofd, maar Eric Dier stond op de juiste plek om alsnog raak te schieten. Na een kwartier was Sánchez opnieuw dicht bij een doelpunt, maar keeper Neil Etheridge had een goede redding in huis.

Halverwege de eerste helft kwam Tottenham heel goed weg, toen Toby Alderweireld de bal ternauwernood van de lijn haalde na een behendige lob van Josh Murphy. Over het geheel had Tottenham de overhand in de eerste helft, zonder veel gevaar te stichten. Direct na rust werd het wel bijna 2-0, maar Harry Kane en Lucas Moura hadden geen succes in de afronding. Nadat Cardiff door moest met tien man, vanwege een venijnige charge van Joe Ralls op Lucas, kregen de bezoekers nog een goede kopkans, maar door Hugo Lloris bleef het 1-0.

Leicester City - Everton 1-2
Everton kende een droomstart in het King Power Stadium: Bernard speelde na zeven minuten twee tegenstanders uit, waarna hij met een afgemeten voorzet vanaf links Richarlison wist te bereiken. De Braziliaanse aanvaller werkte vanaf een meter of zes beheerst af en liet zo zijn eerste Premier League-doelpunt sinds 18 augustus aantekenen. Leicester City kwam na een matig begin beter in de wedstrijd en wist op slag van rust de gelijkmaker te produceren. Ricardo Pereira zette vanaf eigen helft aan voor een solo en besloot uiteindelijk met een schot in de korte hoek.

De thuisploeg bleef vervolgens in het eerste kwartier van de tweede helft de bovenliggende partij, maar moest na 63 minuten voetballen door met een man minder. Wes Morgan beging rond de middenlijn een overtreding op Richarlison, waarna de centrumverdediger zijn tweede gele kaart van de middag ontving. Everton wist de overtalsituatie dertien minuten voor uiteindelijk uit te buiten. Sigurdsson ontdeed zich met een Cruijff-turn van directe tegenstander James Maddison en produceerde vervolgens van grote afstand een weergaloze uithaal die doelman Kasper Schmeichel te machtig was.

Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers 0-1
Met Patrick van Aanholt in de basiself en Jaïro Riedewald buiten de wedstrijdselectie was Crystal Palace de bovenliggende partij in de eerste helft. Wolverhampton loerde op de counter en mocht zich uiteindelijk gelukkig prijzen dat de rust werd gehaald zonder doelpunten. Elf minuten na de onderbreking nam de succesploeg van manager Nuno zelfs de leiding op Selhust Park: rechtsback Matt Doherty ging een combinatie aan met Raúl Jiménez en rondde vervolgens oog in oog met doelman Wayne Hennessey beheerst af. Wolverhampton hield daarna stand en is door de zege opgeklommen naar een zevende plaats in Premier League.

Burnley - Huddersfield Town 1-1
Zonder de geblesseerde Terence Kongolo, maar met Rajiv van La Parra in de basiself kwam Huddersfield Town halverwege de eerste helft op achterstand. Voormalig AZ'er Johann Berg Gudmundsson bracht de bal vanaf de rechterflank in het strafschopgebied van de bezoekers, waarna Sam Vokes met een knappe kopbal de 1-0 op het scorebord bracht. Huddersfield Town had het betere van het spel in het vervolg van de eerste helft, maar wist de stand voor rust niet meer gelijk te trekken. Halverwege de tweede helft kwam het elftal van coach David Wagner alsnog langszij: Christopher Schindler kopte raak op aangeven van Chris Löwe en zorgde zo voor de eindstand.

Watford - Bournemouth 0-4
Met Nathan Aké in de basis kende Bournemouth een uitstekend begin op Vicarage Road. Na dertien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong uit een counter. Joshua King kwam er razendsnel uit en vond Callum Wilson, wiens schot van dichtbij werd gekeerd door Ben Foster. In de rebound maakte David Brooks geen fout: 0-1. Het werd voor Watford alleen maar erger, want Christian Kabasele pakte na ruim een halfuur zijn tweede gele kaart na een tackle op Wilson en King benutte de daaropvolgende penalty. De wedstrijd was daarmee al gespeeld en Bournemouth breidde de marge nog verder uit, dankzij doelpunten van King en Wilson.