Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

St. Juste: 'Ik denk dat ik verdedigend bij de besten in Nederland hoor!'

Laatste update:

Inmiddels sta je bekend als een van de grootste verdedigende talenten, wat doet dat met je?
"Het verwachtingspatroon is natuurlijk veel groter geworden, maar het ding is dat je ook meer van jezelf moet verwachten. Ik probeer altijd ontspannen aan de wedstrijd beginnen met een klein beetje gezonde spanning. Ik denk dat de truc is dat je wel veel van jezelf moet verwachten, maar geen druk moet opleggen. Je moet niet, maar je mag. Ik vind het ook niet moeilijk om dicht bij mezelf te blijven. Ik vind trouwens sowieso dat er nogal snel wordt gezegd dat iemand naast zijn schoenen loopt of Popie Jopie doet. Het is een kwestie van de spotlight, want misschien was iemand al heel aanwezig voordat hij beroemd was, veel geld verdiende of in de basis stond."

Wat voor jongen ben je zelf?
"Ik ben een open jongen die veel van grapjes houdt, maar ik ben ook zelfbewust, een doorzetter en ik weet wat ik wil. Ik wil zo hoog mogelijk in het voetbal komen en zo veel mogelijk bereiken. Ik heb daar niet een plan voor uitgestippeld, want het gaat stapje voor stapje en je weet in het voetbal nooit hoe het gaat. Verder ben ik best een emotionele jongen en een gevoelsmens. Ik kan bijvoorbeeld bijzonder slecht tegen mijn verlies. Zelfs op de training met partijtjes kan ik er niet tegen, maar ik doe mijn best dat af en toe los te laten."

Wat voor club is SC Heerenveen voor jou?
"Qua sfeer heeft het hier altijd gevoeld als een hele open en vriendelijke club waar je goed jezelf kan zijn. Daarnaast hebben we hier een goede opleiding voor jonge spelers met kansen daadwerkelijk door te breken. Op het gebied van spelfilosofie willen we bij Heerenveen graag alles voetballend oplossen en van achteruit opbouwen met de bal en dat komt door de hele opleiding terug. In mijn geval dus het uitspelen van de spits, opbouwen via het middenveld en van daar uit naar voren toe. Het hanteren van de lange bal proberen we altijd zoveel mogelijk te voorkomen."

De resultaten zitten op het moment niet echt mee, hoe kijk jij daartegen aan?
"Ik vind dat we op dit moment écht goed voetbal spelen. Ik denk bijna het beste dat ik hier gespeeld heb. Vergelijkbaar met het spel in de periode met Mark Uth en Daley Sinkgraven. We moeten alleen meer goals gaan maken of dat nou uit een actie of uit een standaardsituatie is. We hebben genoeg jongens die dat kunnen en ik weet ook zeker dat dat gaat komen als we zo blijven spelen. Jurgen Streppel heeft het goed neergezet, wil hoog druk zetten, snel de bal veroveren en goed voetballen."

Waar leg je zelf de focus op in je spel?
"Op dit moment ben ik vooral op kracht aan het focussen en veel in de gym te vinden. Ik ben atletisch, agressief en heb elk duel weer de wil om te winnen. Daarnaast heb ik voetballende kwaliteiten om de vrije man te vinden. Verder wil ik iedere spits opeten die op mijn pad komt en gefocust blijven. Als er lovende kritieken zijn, zoals na de wedstrijd tegen Ajax waarin ik tegen Kasper Dolberg stond, moet het er niet insluipen dat je denkt dat je lekker bezig bent. Na iedere wedstrijd weet je van jezelf wel wat er beter kan en of je op de norm zat van wat je van jezelf verwacht."

In de winterstop was er interesse van HSV, komt dat niet wat vroeg?
"Het is nu mijn derde seizoen in het eerste van Heerenveen en ik ben klaar voor een stap. Ik denk dat het nodig is om blootgesteld te worden aan een nieuw niveau en ik merk dat er rek in zit bij mezelf. Ik denk ook dat een andere omgeving na al die jaren goed voor me is, ook om nieuwe mensen leren kennen. Een aantal clubs waren geïnteresseerd, maar HSV leek mij de mooiste. Inmiddels is dat is trouwens alweer verleden tijd. Dat soort dingen gaan snel en ik moet nu mijn wedstrijdjes spelen. Ik word van die steeds verschuivende aandacht niet onrustig, maar ik ben wel gretig."

Is het niet veel verstandiger voor speeltijd te kiezen op jouw leeftijd?
"In de gesprekken met de club zag dat er wel goed uit. Ze zagen iets in me en ik had wel echt het gevoel dat ik daar ook kans zou maken op speelminuten. Je staat natuurlijk het liefst in de basis, maar je bent bij een overstap natuurlijk nooit helemaal kansloos. Als je het gevoel hebt dat er een mogelijkheid kan zijn op speeltijd moet je ervoor gaan en zorgen dat je die kans afdwingt."

Is een stap via de Nederlandse top dan niet veiliger en logischer?
"Dat ligt er maar net aan. Ik kan van alles willen, maar als er geen Nederlandse club komt en wel een mooie buitenlandse, gaat die vlieger niet op. In de volgende transferperiode zullen we zien wat voor gesprekken er volgen. Het is van te voren allemaal moeilijk in te schatten. Ik denk in ieder geval dat ik bij een andere club veel kan leren. Hier bij Heerenveen kan dat ook, maar ik heb hier ook al veel geleerd en mijn ambitie is uiteindelijk wel om een stap te maken en met andere spelers te spelen."

Je broers behartigen je belangen, waarom heb je daarvoor gekozen?
"Ik had eerst een andere zaakwaarnemer, maar mijn broers waren er altijd bij betrokken. Ze hebben veel ervaring en kennis opgedaan en toen ze er klaar voor waren, hebben ze het over genomen. We hebben een goede band, kunnen alles tegen elkaar zeggen en komen er altijd samen uit."

Tot slot, hoe zit het met je carrière als international?
"Er was de mogelijkheid om te gaan spelen voor Saint Kitts en Nevis, maar daar heb ik niet echt serieus over nagedacht. We hebben er over gebeld en ik heb met de bondscoach gesproken, maar mijn voorkeur ligt bij Nederland en dat heb ik ook gezegd; ondanks de goede gesprekken. Ik speel nu bij Jong Oranje en één stap omhoog is het grote Oranje, dus wat dat betreft kun je wel zeggen dat ik er dicht tegenaan zit. Ik moet zeker nog stappen maken, maar ik denk dat ik gezien mijn uitverkiezing voor Jong Oranje verdedigend nu wel bij de besten hoor in Nederland."

Had Jeremiah St. Juste bij HSV een basisplaats veroverd?

Meer nieuws

Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
14
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties