Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Staatssecretaris wil alcoholverbod in kantines: 'Doodsteek voor amateurvoetbal'

Laatste update:

Staatssecretaris Van Ooijen mikt op steun in de coalitie om Nederland op een 'alcoholslot' te krijgen. Naast een alcoholverbod in sportkantines, wil de ChristenUnie-bewindsman ook geen alcoholmarketing meer in de sport (dus ook niet meer voor 0.0 bier), een ban op de verkoop van wijn of speciaalbiertjes in de supermarkt, een forse accijnsverhoging van wel vijftig procent én een minimumprijs voor alcoholische dranken. Met de laatste maatregel wil hij vooral de aantrekkingskracht van goedkope drank op probleemdrinkers tegengaan.

Van Ooijen zet in op beleid dat voortkomt uit het preventieakkoord van 2018. Met dat akkoord moeten overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik worden tegengegaan. Haagse bronnen geven tegenover De Telegraaf aan de mogelijke maatregelen veel te drastisch te vinden. Zo wordt al gesproken over 'Maartens betuttellijst'. Niet alleen 'problematische drinkers' dreigen te worden aangepakt, maar iedereen die weleens een borreltje drinkt, zo luidt de kritiek. De bronnen rond het kabinet bevestigen dat Van Ooijen onlangs met een pakket aan drankverbannende plannen is rondgegaan in de Tweede Kamer.

De voorstellen van Van Ooijen liggen nog niet vast. Coalitiepartijen is gevraagd om in de zomer na te denken over de voorstellen. De verwachting is dat de plannen na het reces concreter worden. Volgens een zegsman van Van Ooijen zijn er nu 'nog geen knopen doorgehakt', maar kan er 'hopelijk' na de zomer een pakket aan maatregelen worden gepresenteerd. "Om de breed gesteunde doelen van het preventieakkoord met betrekking tot problematisch alcoholgebruik te halen, moet er meer gebeuren", zegt de woordvoerder.

Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, noemt de maatregel om alle alcoholistische dranken in de sportkantines te verbieden 'de doodsteek voor 95 procent van de amateur-voetbalverenigingen'. Van Ooijen ging al eens eerder in de Tweede Kamer op zoek naar steun. De staatssecretaris deed eerder een voorstel om de prijs van een pakje sigaretten extreem te verhogen. Hij dacht aan een verkoopprijs van 30 tot wel 47 euro voor een pakje van twintig sigaretten in het jaar 2040. Dat plan werd door de Tweede Kamer naar de prullenbak verwezen.

Meer nieuws

De EK-selectie van Engeland: dit zijn de spelers die dinsdag kans maken
7
Kroatië publiceert EK-selectie en biedt uitsluitsel aan Sutalo, Sosa en Ivanusec
10
AD ziet hoogst opmerkelijke rol voor Berghuis weggelegd in Farioli's Ajax
17
Grote aderlating voor Engeland? Superster raakt vlak voor het EK geblesseerd
18
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
6
Anderlecht-fans ontsporen volledig en klimmen VIP-zone in om klappen uit delen
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties