Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Statistisch gezien lijkt Letschert de juiste opvolger van Bruma bij PSV

Laatste update:

De naam van de ervaren Nicolas Lombaerts staat hoog op de lijst, maar voor hem lijken er meer kapers op de kust. Lombaerts wil zelf graag terug naar West-Europa en is bereid een stap terug te doen in salaris. Met nog twee contractjaren te gaan zal er echter wel een transfersom neergelegd moeten worden. PSV schijnt een eerste bod gedaan te hebben, maar ook vanuit de Belgische Jupiler Pro League is er de nodige interesse.

Volgens Henk van Stee, de Nederlandse technisch directeur bij de Russen, heeft Ajax ook via een tussenpersoon geïnformeerd. De Amsterdammers trokken echter reeds de Colombiaan Davinson Sánchez aan voor de verdediging en zullen vermoedelijk dit keer wel eerst een speler moeten verkopen van de Raad van Commissarissen, voordat er opnieuw geïnvesteerd mag worden. Mike van der Hoorn lijkt zo goed als zeker te vertrekken naar Swansea City, maar die transfer wordt misschien nog gezien als compensatie voor het aantrekken van Sánchez.

Normaal gesproken wordt voor kandidaten in de verdediging altijd eerst naar Nederlandse spelers gekeken. Zo ging de naam van Timo Letschert in een eerder stadium al uitgebreid de ronde in Eindhoven. Als we kijken naar de statistieken van Opta van vorig seizoen, zien we welke kandidaten cijfertechnisch het best gepresteerd hebben.

Hoewel statistieken niet alleszeggend zijn, kunnen ze een goed hulpmiddel zijn prestaties te beoordelen. Voor dit onderzoek is gekeken naar de verdedigers die afgelopen seizoen minimaal duizend minuten in actie kwamen in de competitie. Factoren als nauwkeurigheid in passing op de eigen helft, het winstpercentage in duels en het percentage succesvolle tackles zijn afzonderlijk gezien niet zozeer veelzeggend, maar de combinatie ervan is een aardige indicatie op het gebied van degelijkheid en stabiliteit achterin.

Daarnaast zijn variabelen als heroveringen, onderscheppingen en wegwerkingen per negentig minuten bekeken. De combinatie van deze drie ingrepen geeft een indicatie van de daadkracht van de speler, hoewel deze factoren in het licht bezien moeten worden van de club waar de betreffende verdediger speelt. Bij PSV zal er immers minder ingegrepen hoeven worden dan bij teams onderin de Eredivisie. Tot slot is nog gekeken naar de hoeveelheid balverlies per negentig minuten en het disciplinaire gedrag van de verdediger, waar wederom de context in ogenschouw wordt genomen.

Dat Jeffrey Bruma een transfer heeft verdiend naar een grote club lijkt gerechtvaardigd, als we kijken naar zijn statistieken. Op het gebied van passing, duels en tackles scoort hij allemaal ruim voldoende en ondanks dat er bij PSV gemiddeld gezien een stuk minder herstelwerkzaamheden nodig zijn, draait hij ook in de middenmoot mee op het gebied van het aantal ingrepen per negentig minuten. Balverlies overkomt hem tevens zelden en hij is niet iemand die onnodig veel overtredingen maakt of kaarten pakt.

Interne opvolger Isimat-Mirin kan in zijn ruim 1100 minuten dit seizoen op het gebied van degelijkheid dezelfde soort cijfers overleggen. Zijn aantal ingrepen ligt iets lager, maar hij lijdt opvallend genoeg het minste balverlies inde Eredivisie per negentig minuten. Of hij deze lijn door kan zetten in een volledig en meer uitputtend seizoen moet echter nog blijken.

Letschert scoort op degelijkheid ook behoorlijk, maar moet vooralsnog op ieder vlak een paar procent toegeven op Bruma. Hetzelfde geldt voor zijn hoeveelheid balverlies, maar FC Utrecht zal in de regel iets meer onder druk gestaan hebben dan PSV het afgelopen seizoen. Qua heroveringen en onderscheppingen draait Letschert echter bovenin mee en is hij statistisch gezien één van de meest allround centrumverdedigers van de Eredivisie. Daarnaast heeft hij in zijn spel weinig overtredingen nodig en lijkt hij dus een geschikte kandidaat voor de opvolging van Bruma.

Naast bekende namen als Eric Botteghin en Ron Vlaar (beiden alleen matig in de tackle) kwamen statistisch gezien ook Rasmus Lindgren, Ramon Leeuwin, Johan Kappelhof, Etiënne Reijnen, Arjan Swinkels, Stijn Wuytens (sinds zijn overgang naar AZ) en de in de winterstop vertrokken Gibril Sankoh goed voor de dag. Ook Wilfried Kanon deed het bij ADO Den Haag aardig, maar hij kwam de gehele eerste seizoenshelft niet in actie.

Rens van Eijden is volgens de cijfers één van de degelijkste spelers van de Eredivisie en AZ lijkt met zijn komst opnieuw een goede slag te slaan. Ook de in de winterstop aangesloten NEC-teamgenoot Dario Dumic staat er goed op. De kracht van dit duo wordt bevestigd door het beperkte aantal tegendoelpunten dat NEC dit jaar incasseerde, slechts 42, waarmee de ploeg op de vijfde plek staat.

Bij Ajax, de ploeg die met 21 stuks de minste tegendoelpunten incasseerde in de vorige jaargang, lijkt naast een uitstekende keeper vooral de kracht van het team de doorslag te hebben gegeven. Door de vele blessures is er ook veel gewisseld achterin. Joël Veltman en Mike van der Hoorn behoren in het duel bij de top, terwijl Nick Viergever en Jaïro Riedewald er slechts net iets meer dan de helft wisten te winnen. Zij zijn op hun beurt weer bijzonder accuraat in hun passing. Daarnaast is Riedewald een goede balafpakker, terwijl Veltman (vermoedelijk mede door zijn rol als rechtsback) hem weer relatief vaak inleverde.

Vind je dat PSV voor Timo Letschert moet gaan als opvolger van Jeffrey Bruma?

Meer nieuws

Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
3
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
3
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
16
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
29
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
18
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
18

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties