Stekelenburg eist hoofdrol op in kraker tegen City

Manchester City - Everton 1-1
Manchester City nam in eigen huis vanaf het begin het initiatief en dat leidde al snel tot veel balbezit voor the Citizens. David Silva zorgde na een klein half uur spelen voor het eerste gevaar voor het doel van Stekelenburg, maar de keeper zag de bal over zijn doel gaan. De Nederlander kreeg een kwartier later zijn moment toen Kevin De Bruyne na een overtreding van Phil Jagielka van elf meter aan mocht leggen. De Belg stuitte echter op Stekelenburg, die zijn goal knap schoon hield.

Na rust kroop Everton wat meer uit zijn schulp en testte Gerard Deulofeu voor de eerste keer Claudio Bravo. De doelman had daar nog wel een antwoord op, maar moest tien minuten later zijn meerdere erkennen in een poging van Romelu Lukaku. De spits van the Toffees stoomde vanaf de eigen helft op, hield Gaël Clichy van zich af en schoot daarna via de binnenkant van de paal raak.

City liet het hier echter niet bij zitten en leek een dikke vijf minuten later weer langszij te komen via Sergio Agüero. De Argentijn mocht aanleggen van elf meter na, wederom, een overtreding van Jagielka. Stekelenburg lette echter opnieuw goed op en hield de tweede penalty van de middag met een stijlvolle duik uit zijn doel. De keeper moest even later echter wel capituleren toen Nolito de bal op aangeven van David Silva in de linkerhoek knalde. De Bruyne trof vijf minuten voor tijd nog de paal.

AFC Bournemouth - Hull City 6-1
Twee punten scheidden AFC Bournemouth en Hull City slechts voor aanvang van hun treffen op zaterdagmiddag, maar het gat leek op het veld veel groter. De thuisploeg domineerde de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal en kwam al na vijf minuten op voorsprong via Charlie Daniels. Ryan Mason zette zijn ploeg nog wel op gelijke hoogte, maar daarna was er geen houden meer aan voor the Tigers. Steve Cook kopte vijf minuten voor rust de 2-1 binnen en Junior Stanislas verdubbelde de voorsprong nog voor de onderbreking vanaf elf meter. De vleugelspeler nam een dik half uur voor tijd de 4-1 voor zijn rekening, terwijl Callum Wilson er met het hoofd 5-1 van maakte. Twee minuten voor tijd werd het via Dan Gosling zelfs nog 6-1.

Stoke City - Sunderland 2-0
Stoke City en Sunderland konden de punten in een vroege degradatiekraker beiden goed gebruiken en het was de thuisploeg dat het initiatief greep. Joe Allen kopte op aangeven van Marko Arnautovic na nog geen tien minuten spelen de 1-0 binnen en de tweede treffer kwam ook op naam van de Welshman. In de blessuretijd van de eerste helft stond hij op de goede plek om de bal prachtig vanaf de rand van de zestien binnen te volleren. Arnautovic dacht na rust nog de 3-0 voor zijn rekening te nemen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.