Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ster van kampioensteam Leicester City stopt op 33-jarige leeftijd

Laatste update:

De Engelsman maakte zijn besluit bekend in The High Performance Podcast. Daarin gaf hij toe al lang te twijfelen om te stoppen. "Het zat misschien al wel lang in de pijpleiding, maar het is tijd om het officieel aan te kondigen. Ik heb te lang in een spagaat gezeten."

"Ik wilde wel doorgaan, maar kreeg de kans niet om op een standaard of niveau te spelen waarbij ik me gewaardeerd voelde. Ik ben blij zonder voetbal en blij met voetbal, dus moet ik dan gewoon handen schudden met de sport?"

"Het is alles wat ik ken. Voetbal is mijn leven sinds ik zes, zeven ben. Het zou nooit makkelijk zijn geweest om te stoppen, maar als ik week in, week uit speelde en misschien vanwege een blessure had moeten stoppen, was het veel moeilijker geweest", aldus Drinkwater.

De door Manchester United opgeleide middenvelder zette van 2012 tot 2017 de lijnen uit bij het inmiddels gedegradeerde Leicester. Dat werd in het seizoen 2015/16, pas het tweede Premier League-seizoen sinds 2004, boven alle verwachtingen kampioen van de hoogste Engelse divisie.

Een jaar later verdiende Drinkwater een miljoenentransfer naar Chelsea. Dat avontuur werd nooit wat hij gehoopt had. Drinkwater speelde in vijf jaar tijd slechts 23 officiële wedstrijden, en kwam meermaals in opspraak vanwege zijn gedragsproblemen. Zo crashte hij in 2019 zijn Range Rover, terwijl hij met drank op achter het stuur zat.

Na onsuccesvolle uitleenbeurten aan achtereenvolgens Burnley, Aston Villa, Kasimpasa en Reading, liep Drinkwater eind 2022 uit zijn contract. Sindsdien ging de rechtspoot geen enkel avontuur meer aan. Drinkwater debuteerde in zijn succesjaar 2016 ook nog voor het Engelse nationale team. Hij behoorde tot de voorselectie voor het EK dat jaar, maar werd uiteindelijk niet meegenomen naar het toernooi.

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
34
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
151
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
353
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
15
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties