Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Sterker FC Dordrecht laat Sparta in leven in strijd om promotie

Laatste update:

De return in Dordrecht is aankomende zondag en de ploeg van Van den Ham zal met vertrouwen uitkijken naar dit duel. Dordrecht was donderdagavond immers slordig, maar toch een stuk sterker dan het afwachtende Sparta, dat in eigen huis koos voor een defensieve speelwijze. De gasten mochten het spel maken en Youri Loen was in het eerste halfuur de man van de kansen: eerst miste hij op aangeven van uitblinker Giovanni Korte de bal, even later schoot hij na een uitstekende pass van diezelfde Korte geheel vrijstaand over. Deze kans had Loen absoluut moeten benutten, maar dat lukte dus niet. Bij de derde kans die de aanvaller kreeg schoot hij de bal net naast.

Sparta had het moeilijk en de openingstreffer voor Dordrecht, die simpelweg niet uit kon blijven, viel uit een hoekschop. Matthew Steenvoorden kwam voor zijn man en kopte de bal via het lichaam van Donovan Deekman tegen de touwen: 0-1. Deze voorsprong was natuurlijk absoluut verdiend en Sparta kwam in het laatste kwartier van de eerste helft wat vaker van de eigen speelhelft af. Dat resulteerde echter niet in kansen op de gelijkmaker: de spelers van de thuisploeg appelleerden drie keer voor hands in het strafschopgebied, en dus een penalty, maar de bal ging niet op de stip.

Dordrecht hield redelijk eenvoudig stand en ook in de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht. Door geblunder in de defensie kwam Sparta echter toch op gelijke hoogte: Ilias Haddad miste de bal bij het uitverdedigen, waardoor Mimoun Mahi doorbrak. Zijn puntertje kon niet worden gekeerd door Warner Hahn, zodat de score terug in evenwicht werd getrokken. Even later ging het aan de overkant echter ook fout in de verdediging: Pieter Nys kon de bal terug koppen naar Khalid Sinouh, maar ramde het leder blind de lucht in. De bal kwam bij Korte en hij passeerde Sinouh met een handig lobje (1-2).

Sparta moest opnieuw op zoek naar een antwoord en Mahi kwam in de buurt van zijn tweede goal van de avond, maar stuitte nu op Hahn. De naar Feyenoord vertrekkende doelman werd tien minuten voor tijd alsnog gepasseerd: bij Dordrecht ontstond er wat verwarring na een blessure, waar Sparta van profiteerde. Invaller Jaime Bruinier werd gebonden door Nourdin Boukhari en schoot beheerst de 2-2 binnen. Kort voor tijd mocht Boukhari nog op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen, maar hij mikte te hoog, waardoor Sparta en Dordrecht in evenwicht uit elkaar gingen.

-
Wie gaat er promoveren?

Meer nieuws

Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
17
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
9
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
28
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
3
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
22
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties