Sterker Liverpool baalt van remise met Chelsea in Capital One Cup

Zeker in de tweede helft was Liverpool de bovenliggende partij, maar the Reds begonnen ook goed aan de bekerwedstrijd. Zonder Mario Balotelli in de selectie (volgens Brendan Rodgers was de spits ziek) werd Chelsea onder druk gezet en de eerste mogelijkheid was voor de in de basis teruggekeerde Steven Gerrard, maar Thibaut Courtois tikte zijn schot vanuit de tweede lijn over de lat. Bij de eerste aanval van Chelsea was het wel raak: Emre Can veroorzaakte een strafschop door Hazard neer te halen en de Belg passeerde zijn landgenoot Simon Mignolet zelf.

Liverpool had moeite met het vinden van een antwoord: de gastheren hadden in het restant van de eerste helft weliswaar meer balbezit, maar de verdediging van Chelsea stond goed opgesteld en gaf niets weg. Ook na rust bleef Liverpool domineren en na een uur spelen resulteerde dat in de verdiende gelijkmaker. Sterling begon aan een individuele actie en vond ruimte voor een schot met links, die buiten het bereik van Courtois in de verre hoek binnen viel. Liverpool kreeg nu de geest en ging vol goede moed op zoek naar de overwinning.

Daar kwamen ook kansen voor, maar Gerrard raakte de paal en Courtois keepte een geweldige wedstrijd. De doelman hield Philippe Coutinho, Jordan Henderson en Adam Lallana van het scoren af, waardoor de eerste halve finale tussen Liverpool en Chelsea in een 1-1 gelijkspel eindigde. Volgende week is de return op Stamford Bridge: dan wordt duidelijk wie op Wembley de finale tegen de winnaar van de strijd tussen Tottenham Hotspur of Sheffield United (League One) mag spelen.