Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Stewart staat voor moeilijke opdracht bij PSV: 'Vertrek blijkt niet eenvoudig'

Laatste update:

Een snel vertrek ligt voor de hand, echter is dit allesbehalve simpel voor technisch directeur Earnest Stewart. Het geduld van potentiële vervangers, zoals RKC-sluitpost Etienne Vaessen, wordt hierdoor op de proef gesteld. Drommel werd medio 2021 voor 3,5 miljoen euro door PSV overgenomen van FC Twente en kreeg destijds een topsalaris dat hoort bij de status van een eerste doelman.

Sinds april 2022 was Drommel bij PSV echter niet meer onomstreden en hij verloor zijn basisplaats enkele maanden later definitief toen Benítez transfervrij overkwam van OGC Nice.

Het hoge salaris vormt vooralsnog het grootste struikelblok voor een snel vertrek van Drommel. Van de aan Twente betaalde transfersom van 3,5 miljoen euro is inmiddels 2,1 miljoen euro afgeschreven. Drommel staat nog voor een kleine anderhalf miljoen euro (plus mogelijk geactiveerd tekengeld) op de balans van PSV.

De Eindhovenaren zijn niet van plan om de 27-jarige sluitpost gratis te laten vertrekken, aangezien hij nog een contract tot medio 2026 heeft. Naast het betalen van een transfersom moet ook het salaris van Drommel door een geïnteresseerde club overgenomen worden. Volgens Elfrink is dit in Nederland voor clubs onder de traditionele top drie onmogelijk.

Een transfer naar het buitenland lijkt daardoor de enige overgebleven optie. Toch stipt de clubwatcher twee mogelijke oplossingen aan. PSV kan ervoor kiezen om een versnelde afschrijving in te boeken door Drommel een deel van het resterende salaris mee te geven.

Ook is het mogelijk om Drommel te verhuren met optie tot koop. De kans is reëel dat PSV daarna nog een deel van de transfersom terugverdient. Volgens Elfrink is het waarschijnlijk dat zowel PSV als Drommel 'een beetje financiële pijn moet lijden' om de komende weken een uitgaande transfer te realiseren.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Waarom Jorrel Hato meer kans had om profvoetballer te worden dan Kylian Mbappé
13
Vermoedelijke XI Nederland - Polen: Koeman kiest tussen Frimpong en Dumfries
62
Southgate wijst vier spelers van Engeland aan die 'leiderschapsgroep' vormen
3
Driessen draait zich om op tribune in Hamburg en baalt: 'Dit kan toch niet?'
3
Spaanse media na zege: 'Hij hoort dit duel thuis met vrienden te kijken'
6
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: Spanje en Italië winnen
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties