Striemend fluitconcert voor AC Milan; Bacca maakt zich boos na wissel

Carpi hield Milan in december en Internazionale in januari op een gelijke stand en pakte nu dus opnieuw een punt in Milaan. In de eerste helft was de thuisploeg wel de bovenliggende partij en de beste mogelijkheid was voor Carlos Bacca, die na een klein kwartier de ruimte voor het schot vond en over mikte. Milan liet de bal bij vlagen aardig gaan, maar creëerde niet veel. Alex kopte bij een hoekschop over en Mario Balotelli kon een voorzet niet binnenglijden. De aanvaller had overigens ook nog een strafschop kunnen krijgen toen hij werd vastgehouden door Cristian Zaccardo, maar de bal ging niet op de stip.

Milan ging in de tweede helft onder toeziend oog van bondscoach Antonio Conte en voormalig doelman Dida op zoek naar een treffer, maar deed dat niet met veel overtuiging. Het publiek begon naarmate de wedstrijd vorderde steeds harder te fluiten en na 65 minuten veerde men pas weer op. José Mauri schoot na een pass van Giacomo Bonaventura hard binnen, maar stond zeker één meter buitenspel en daardoor ging het feestje niet door. De middenvelder deed een kwartier voor tijd ook nog een poging, maar kopte naast.

Cristian Brocchi had al eerder ingegrepen door Bacca te vervangen door Jérémy Ménez. De Colombiaan was zichtbaar gefrustreerd en beende direct naar de kleedkamer. Ook met Ménez binnen de lijnen slaagde Milan er niet in om te scoren, want Vid Belec had reddingen in huis op pogingen van Luca Antonelli en Ignazio Abate. I Rossoneri schreeuwden nog wel om een penalty na een handsbal van Marco Crimi, maar van opzet was volgens scheidsrechter Marco Guida geen sprake. Diezelfde Crimi was in de blessuretijd nog dicht bij de 0-1, maar Gianluigi Donnarumma tikte diens schot over de dwarsligger.