Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Stunttrainer Thiago Motta maakt binnenlandse overstap naar Juventus

Laatste update:

Motta was dit seizoen het brein achter het succesvolle seizoen van Bologna. Met de Nederlanders Joshua Zirkzee en Sam Beukema in de gelederen werd een historische campagne neergezet en voor het eerst in de historie Champions League-voetbal bereikt door de behaalde vijfde plaats.

Fabrizio Romano liet halverwege mei, na de tirade van Allegri in de Coppa Italia-finale tegen Atalanta (1-0 winst), al weten dat de 41-jarige Motta topkandidaat was om de nieuwe hoofdtrainer te worden van la Vecchia Signora.

Een week later kondigde Bologna via de officiële kanalen aan dat de twee partijen na het succesvolle seizoen de wegen zouden scheiden, waardoor de weg naar Turijn openlag.

Bologna-voorzitter Joey Saputo kwam na het besluit van Motta om zijn contract niet te verlengen bijna superlatieven tekort voor hetgeen de Italiaan heeft bewerkstelligd in het huidige seizoen. "Ik heb de afgelopen twee jaar een coach leren kennen met een ultieme winnaarsmentaliteit. Thiago heeft het team een briljante identiteit gegeven."

"Het behalen van de Champions League is iets voor de geschiedenisboeken van onze club. Ik had graag gezien dat hij was gebleven, maar ik kan hem en zijn staf alleen maar bedanken voor de prachtige seizoenen en hem het beste wensen in de toekomst."

Motta speelde als voetballer voor grootmachten als Paris Saint-Germain, FC Barcelona en Inter. In 2018 stopte hij bij les Parisiens en begon hij aldaar zijn trainersloopbaan in de Onder 19. Na zijn werk bij de beloftenploeg van de Fransen vertrok Motta naar Genoa om op eigen benen te staan in het profvoetbal.

Zijn eerste klus eindigde in mineur, daar hij twee maanden later zijn biezen kon pakken. Bij Spezia ging het hem vervolgens beter af en via daar belandde hij in 2022 bij Bologna. Vorig seizoen eindigde hij op de negende plaats in de Serie A.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

'Memphis is niet mijn spits bij Oranje, ik zou het weer met Brobbey proberen'
18
Ongemakkelijkheid spat er vanaf: Duitse tv studio gaat los op Snollebollekes
0
Pak 3x je inzet als Bart Verbruggen de 0 houdt bij Nederland-Oostenrijk!
0
'Als Weghorst de winnende maakt in de EK-finale kan ik niet helemaal blij zijn'
41
Real Madrid neemt afscheid van icoon die maar liefst 26 prijzen veroverde
18
Oranje kan beter eerste worden: 'Anders gek getikt door Duitsland en Spanje'
42

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties