Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Supporters FC Groningen zijn unaniem en willen maar één man aan het roer

Laatste update:

De roep om een terugkeer van Buijs is opmerkelijk, daar men in Groningen vorig jaar niet rouwig leek om zijn vertrek. De veertigjarige coach kende bij de huidige hekkensluiter van de Eredivisie zijn vuurdoop als trainer in het betaalde voetbal, nadat hij zijn eerste sporen in het trainersvak bij Kozakken Boys had verdiend. Buijs eindigde met Groningen achtereenvolgens als achtste, negende, zevende en twaalfde en werd een van de langst dienende trainers in de geschiedenis van de club. Heel attractief liet hij zijn ploeg niet spelen.

In december 2021 kreeg Buijs te horen dat zijn contract niet werd verlengd. Hij maakte het seizoen wel af in de Euroborg. "We hebben de afgelopen jaren in ieder geval keihard gewerkt om de club vanuit een moeilijke situatie naar een betere positie te brengen", reageerde hij destijds op zijn vertrek. "Dat heeft veel energie gekost, transfers opgeleverd en de club een positieverbetering gebracht. Dit hoort wel bij topsport, zo eerlijk moeten we zijn. Daarom werken we ook met contracten. Over een paar maanden vertrek ik uit een omgeving waar ik me gesteund en gewaardeerd voel."

De kans dat Buijs daadwerkelijk terugkeert in Groningen is niet heel groot. Algemeen directeur Wouter Gudde en technisch directeur Mark-Jan Fledderus hebben na het ontslag van Frank Wormuth het vertrouwen in handen gelegd bij diens assistent Dennis van der Ree. Tot goede resultaten heeft dat echter nog niet geleid. Groningen verloor achtereenvolgens van Excelsior, Feyenoord, sc Heerenveen en SC Cambuur. In het bekertoernooi volgde een ontluisterende uitschakeling door de amateurs van Spakenburg.

Komend weekend speelt Groningen opnieuw een cruciale wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Dan is FC Volendam de tegenstander. Het is voor het eerst sinds november 2018 dat de ploeg van Van der Ree een speeldag in de Eredivisie begint als hekkensluiter. De enige andere keer dat Groningen dit in de negentiende speelronde of later in het seizoen overkwam was in het seizoen 1973/74. Destijds eindigde de club als achttiende. De achterstand op de veilige vijftiende plek, waar FC Emmen nu staat, bedraagt drie punten.

Is Danny Buijs de geschikte man om FC Groningen te redden?

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
95
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
4
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties