Suárez en Messi schitteren in zege van koploper Barcelona

Barcelona ging weliswaar met een minimale voorsprong de rust in, maar Rayo liet zich in de eerste helft zeker niet onbetuigd. De ploeg van Paco Jémez koos voor een directe manier van voetballen. Toch kwamen de Catalanen al vrij snel aan de leiding. Na een ingooi van Rayo was Xavi attent en had Luis Suárez de vrije doorgang naar het doel van Cristian Álvarez. Met een punter in de linkerhoek liet de aanvaller zijn zesde doelpunt in zes wedstrijden noteren: 1-0. De ploeg van Luis Enrique was tot aan de rust niet in staat om de voordelige marge te vergroten, al waren Messi en Pedro, die de geschorste Neymar verving, daar wel dichtbij.

Na de onderbreking liep Barcelona verder uit en weer viel er een vroeg doelpunt. Jordi Alba kopte tegen het aluminium, waarna Gerard Piqué de voorsprong verdubbelde: 2-0. Rayo was niet opgewassen tegen het efficiënte Barcelona en zeker niet na de tweede gele kaart voor Tito. Door het vasthouden van Suárez in het strafschopgebied moest Rayo met tien man verder. Messi miste de eerste elfmetertrap, maar mocht op herhaling omdat enkele spelers van Rayo te vroeg het strafschopgebied waren binnengekomen. De Argentijn schoot vervolgens wel raak: 3-0.

Het zou de middag van Messi worden. Álvarez had in de 64e minuut een antwoord op een inzet van Suárez, maar de rebound was een simpele prooi voor de Argentijn: 4-0. Drie minuten later was het weer raak. De topscorer aller tijden van Barcelona kreeg de bal van Alba, ontdeed zich simpel van Antonio Amaya en Álvarez en schoot diagonaal raak: 5-0. Ook Barcelona maakte het duel met tien man af. Daniel Alves kreeg rood voor een charge op Alberto Bueno, die de toegekende elfmetertrap vervolgens zelf benutte: 5-1. Het was uiteindelijk Suárez die op aangeven van Messi de eindstand in het volgepakte Camp Nou, dik 87.000 fans, bepaalde: 6-1.