Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Union Berlin blijft dankzij hele late goal in de Bundesliga; FC Köln degradeert

Laatste update:

Union wist vooraf dat het moest winnen van middenmoter Freiburg om zicht te houden op rechtstreekse handhaving in de Bundesliga. Het kreeg vlak voor rust een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Josip Juranovic miste een strafschop.

Ruim twintig minuten voor tijd maakte Benedict Hollerbach er alsnog 1-0 van voor Union. Directe concurrent Bochum stond op dat moment met 1-0 achter tegen Werder Bremen, waardoor de ploeg plots heel dicht bij handhaving was. Zeker ook omdat Bochum uiteindelijk met 4-1 zou verliezen, was iedere zege goed genoeg voor Union.

Die zege kwam echter plots ernstig in gevaar, toen voormalig Eredivisionist Ritsu Doan vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker tekende. In blessuretijd kreeg Union, dat dus moest winnen om Bochum onder zich te houden, de uitgelezen mogelijkheid op handhaving.

Kevin Volland hoefde daarvoor alleen een strafschop te benutten, maar schoot tegen de paal. In de rebound was daar alsnog Janik Haberer, die het Stadion An der Alten Försterei in extase bracht: 2-1.

Köln, dat moest winnen én hopen op een nederlaag van Union, ging pijnlijk hard onderuit bij FC Heidenheim, dat al in de 36ste minuut met 3-0 leidde. Na rust scoorden beide ploegen eenmaal, waardoor het 4-1 werd en Köln komend seizoen uitkomt in de 2. Bundesliga.

Eerder dit seizoen was de degradatie van SV Darmstadt ook al een feit. Die club behaalde slechts 17 punten, 16 minder dan nummer vijftien Union en 10 minder dan Köln. Sankt Pauli en Holstein Kiel zijn komend seizoen de nieuwkomers in de Bundesliga. Mogelijk komt daar dus ook Düsseldorf nog bij.

Meer nieuws

Jan Boskamp neemt per direct afscheid en komt niet meer op tv als analist
33
Real Madrid verovert mede dankzij grote fout Maatsen vijftiende Champions League
216
Fans bestormen veld tijdens CL-finale vanwege knotsgekke weddenschap influencer
37
Groot beveiligingslek: Champions League-finale na 20 seconden stilgelegd
11
Theo Janssen wijst naar speler in Oranje die eruit moet voor Ian Maatsen
29
Sneijder weet voldoende door outfits Dortmund: 'Real Madrid staat al 1-0 voor'
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties