Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Surinaamse voetbalbond wil wet veranderen en hoopt op Leerdam

Laatste update:

De SVB stelt, zo schrijft de Trouw, dat 'mensen die van speciaal belang' zijn voor het land, een tweede nationaliteit moeten kunnen krijgen. Men heeft een juridisch stuk naar het parlement gestuurd. Als de wet wordt aangepast, zou bijvoorbeeld een speler als Kelvin Leerdam voor Suriname in actie kunnen komen. De 24-jarige middenvelder van Vitesse werd geboren in Paramaribo en kwam nog niet uit voor het Nederlands elftal.

Niet iedereen in Suriname staat achter het initiatief van de SVB. Ook de voorzitster van het parlement, Jennifer Simons, heeft twijfels: "'Ik vind dat we als Suriname de afgelopen tijd veel te weinig hebben geïnvesteerd in onze eigen sporters. Als we dat beter doen, kunnen we ook een heel eind komen. We zien namelijk dat we bij boksen en zwemmen wel internationaal succes boeken. Dus als we het bij het voetbal goed aanpakken, hebben we misschien alleen als aanvulling wat spelers uit het buitenland nodig."

Het Surinaams voetbalelftal staat op de 136e plaats van de FIFA-wereldranglijst. De Natio kwalificeerde zich nog nooit voor een WK. De recordinternational- en topscorer van Suriname is Clifton Sandvliet. De nu 36-jarige middenvelder van de Walking Boys Company uit Paramaribo speelde eerder voor SV Transvaal en het Surinaams Nationaal Leger.

Denk jij dat Suriname zich kwalificeert voor het WK 2018?

Meer nieuws

Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
0
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
11
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
13
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
20
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
74
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties