Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

SVA wil Brabantse Ajax-fans niet bij wedstrijd tegen FC Twente: 'Blijf thuis!'

Laatste update:

De zuidelijke provincie is in Nederland het zwaarst getroffen door het coronavirus. "Brabantse Ajax-fans, volg het advies van uw veiligheidsregio en blijf thuis!", aldus directeur Fabian Nagtzaam in De Telegraaf. De krant plaatst vraagtekens bij het besluit van de KNVB om publiek toe te laten bij de wedstrijd, aangezien in theorie meer Brabanders bij een wedstrijd van Ajax kunnen zitten dan bij een gemiddelde wedstrijd van RKC Waalwijk, waar doorgaans 5.500 fans op afkomen.

De wedstrijden in Noord-Brabant gaan komend weekend niet door vanwege het coronavirus. Ook zijn alle amateurwedstrijden afgelast en gaan grote evenementen niet door. "Ajax heeft ongeveer 4.000 seizoenkaarthouders uit Noord-Brabant", vertelt Nagtzaam. "Daarnaast zijn er van onze 120.000 SVA-leden 15.000 afkomstig uit die provincie. Zij hebben een clubkaart en maakten - dus net als de 105.000 andere leden - kans op de pakweg 6.000 kaarten die in de losse verkoop gingen."

Nagtzaam heeft begrip voor de bezorgdheid bij de 'andere fans'. De SVA houdt zich vast aan de richtlijnen van de veiligheidsregio Amtserdam. "In de hype rondom het coronavirus hebben wij als SVA altijd gezegd dat we willen dat er zo lang mogelijk wordt gevoetbald, maar wél met publiek. In principe gaan alle evenementen, betaald voetbal-wedstrijden en amateurduels hier in de regio gewoon door, hebben we ons laten vertellen door een woordvoerder van burgemeester Halsema."

Nagtzaam hoopt dat de Brabantse Ajax-fans gehoor geven aan de oproep van de supportersvereniging. "De veiligheidsregio daar heeft opgeroepen om overbodige sociale contacten te vermijden", vervolgt hij. "Onze fans uit Brabant moeten zich afvragen: is het overbodig om naar mijn cluppie te gaan? We kunnen mensen niet tegenhouden. Bij de entree wordt niet gevraagd of je uit Friesland, Overijssel, Noord-Holland of Brabant komt, maar alleen of je een geldig kaartje hebt."

-

Meer nieuws

Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
17
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
57
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
7
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties