Swansea stunt opnieuw bij Chelsea op eerste speeldag

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de bezoekers, die een jaar geleden nota bene Manchester United op de eerste speeldag versloegen. Bafetimbi Gomis kopte eerst naast na een hoekschop van Jonjo Shelvey en daarna slaagde hij er ook niet in om een pass van de middenvelder te verzilveren. De inzet van de Fransman werd door César Azpilicueta van de lijn gehaald. Vijf minuten later sloeg Chelsea toe. Een indraaiende vrije trap van Oscar aan de linkerkant ging aan iedereen voorbij en Lukasz Fabianski kon niet voorkomen dat de bal in de onderste hoek verdween: 1-0. De Braziliaan maakte drie (!) van zijn vier Premier League-treffers in 2015 nota bene tegen the Swans

Na een goede kans voor Willian op de 2-0 nivelleerde Swansea City de tussenstand. Courtois kon een kopbal van Gomis maar half keren; Andre Ayew was er snel bij om de rebound in tweede instantie te verzilveren. De ploeg van Mourinho deed er slechts 93 seconden over om weer op voorsprong te komen. Een voorzet van Willian werd door Federico Fernández van richting veranderd en belandde achter Fabianski: 2-1.

Swansea startte sterk aan de tweede helft en kwam na tien minuten op gelijke hoogte. Na voorbereidend werk van Gylfi Sigurdsson wilde Gomis voorbij Courtois, die de aanvaller echter belemmerde. Arbiter Michael Oliver wees naar de stip en stuurde de Belg direct van het veld. Invaller en debutant Asmir Begovic kon niet voorkomen dat Gomis vanaf elf meter de gelijkmaker tegen de touwen schoot: 2-2. Chelsea kan in de topper tegen Manchester City zodoende niet over de geschorste Courtois beschikken.

In het restant van de krachtmeting kon de ploeg van manager Garry Monk niet van de overtalsituatie profiteren, al lieten de bezoekers goed voetbal zien en waren er ook zeker kansen. Begovic moest redding brengen op twee pogingen van Jefferson Montero, terwijl een doelpunt van Gomis wegens buitenspel werd afgekeurd. Tussendoor miste een kopbal van Branislav Ivanovic, na een vrije trap van Cesc Fàbregas, de juiste richting. Mourinho bracht Radamel Falcao nog binnen de lijnen, maar ook hij kon de halve mistap van de Londenaren niet voorkomen.

Chelsea start het Premier League - seizoen met een gelijkspel tegen Swansea City: 2-2. Thibaut Courtois kreeg in de 55e minuut een rode kaart! Check www.voetbalzone.nl #cheswa