Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Swingend AZ combineert zich in Den Haag langs Oekraïense muur

Laatste update:

Trainer Arne Slot bracht in Den Haag dezelfde elf in het veld als afgelopen zondag in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, die met 0-2 gewonnen werd. Na zeven minuten spelen verzorgde Oussama Idrissi het eerste gevaar met een geblokt schot. Even later werd een poging van Fredrik Midtsjø ook nog gekraakt, maar al na twintig minuten wist AZ de Oekraïense muur te slechten. Een splijtende pass van Jonas Svensson bereikte Calvin Stengs, die met een bekeken schot Mariupol-doelman Rustam Khudzhamov kansloos liet.

Na de openingstreffer nam AZ wat gas terug, waardoor Mariupol wat meer aan de bal kwam. Nog voor rust verdubbelden de Alkmaarders de marge. Thomas Ouwejan zag zijn schot bij Stengs belandde, waarna de aanvaller de bal controleerde en het leer teruglegde voor een tweede poging. Deze keer schoot Ouwejan wel raak, waardoor AZ met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust inging. Na een uur spelen gooiden de Alkmaarders de wedstrijd definitief op slot.

Nadat schoten van Ouwejan en Teun Koopmeiners nog geen derde treffer opleverden, was het Stijn Wuytens die de 3-0 op het scorebord bracht. De verdediger kopte raak vanuit een hoekschop en maakte daarmee en einde na alle hoop voor Mariupol. Na de derde treffer van de avond bloedde de wedstrijd een beetje dood, waardoor de gasten ook enkele mogelijkheden kregen op een eretreffer. Uiteindelijk bepaalde Sergiy Yavorsky in de slotminuten de eindstand op 4-0, door een voorzet van Owen Wijndal in zijn eigen doel te werken.

-
Bereikt AZ het hoofdtoernooi van de Europa League?

Meer nieuws

Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
24
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
3
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
32
Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
49
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
14
Atalanta schrijft historie en bereikt op overtuigende wijze finale Europa League
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties