Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sympathieke topclub van weleer in diep dal

Laatste update:

Prachtige tijden, al zeg ik het zelf. Tijden waar het 'Boeren, boeren' zelfs nog gescandeerd werd door de Willem II-supporters. De 'gunfactor' lag een stuk hoger, al was natuurlijk niet iedereen blij met het derde opeenvolgende kampioenschap van de Brabanders. Op dat moment gold voor veel mensen nog dat alles best was zolang Ajax zijn dertigste titel maar niet won. Die tijd is echter al lang voorbij. De schijnwerpers staan op PSV gericht en elke aanleiding voor kritiek wordt met beide handen aangegrepen. Hoe kan de status van een club in zes jaar zo in het verval zijn geraakt, terwijl de prestaties uitblijven?

Laat ik daarvoor bij het begin beginnen. In 2007 had PSV uiteraard een sterke selectie. Heurhelho Gomes in de goal zorgde ervoor dat PSV geregeld de 'nul' hield. Met Alex Rodrigo Dias da Costa, beter bekend als Alex, stond er een beer van een verdediger. Dit in combinatie met een uitstekende Carlos Salcido, Manuel da Costa en Jan Kromkamp zorgde voor een meer dan degelijke defensie. Op het middenveld had je een absolute topper die naar de naam Philip Cocu luisterde. Bovendien had je talenten als Ismaël Aissati en Ibrahim Afellay. Het middenveld werd gecomplementeerd door Timmy Simons en Edison Mendez, die er beide stonden in grote wedstrijden. Aanvallend gezien was het ook niet misselijk met een Arouna Koné en Jefferson Farfán. Toch liepen er bij AZ ook genoeg grote namen rond zoals Shota Arveladze, Simon Cziommer en Danny Koevermans. Bij Ajax liepen mannen rond als Edgar Davids, Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder. Kortom, voetballend vermogen liep er niet alleen rond in Eindhoven.

Echter is de selectie van nu ten opzichte van de andere teams wederom erg sterk. Misschien loopt er relatief wel meer kwaliteit rond, afgezien van de verdediging. Desalniettemin is de gunfactor volledig verdwenen. PSV wordt weggezet als een provocerende 'koopclub' die arrogantie uitstraalt. Ola Toivonen is nog geen twee wedstrijden terug of hij probeert alweer na te schoppen. De geruchten over een laaiende Mark van Bommel doen alweer de ronde, terwijl iedereen zich de beelden van Jeremain Lens en Erik Pieters nog herinnert. Dit in combinatie met veel geld uitgeven valt niet in goede aarde bij de rest van Nederland.

Het zou de spelers sieren zich wat positiever te gedragen binnen het veld. Sommige acties worden overdreven, andere acties worden terecht uitvergroot. Je hebt natuurlijk wel de schijn tegen na het zoveelste incident. Toivonen zou eens zijn tegenstander een hand moeten geven en helpen opstaan. Desnoods zijn excuses moeten aanbieden na een stomme overtreding. Van Bommel moet op zijn beurt een kaart gaan accepteren en de scheids gelijk geven. Natuurlijk is niet elke kaart terecht en zijn er bij hem wel erg veel discutabel, maar door daarover te beginnen verander je niets. Zodra je jezelf een tijdje netjes gedraagt bouw je vanzelf krediet op bij de rest van Nederland. Dit zou de prestaties in mijn ogen direct verhogen, aangezien de druk nu wel erg groot wordt.

Brands is in mijn ogen wel een beetje uitgerangeerd. De spelers die hij koopt zijn niet per definitie slecht, echter zal hij wel wat gerichter moeten gaan inkopen. Het is schrijnend om te zien hoe Francisco 'Maza' Rodriguez elke wedstrijd speelt bij VFB Stuttgart, terwijl hij bij PSV fout na fout maakte. De druk op de defensie laat de verdedigers niet beter spelen, zoveel is wel duidelijk. Bovendien roept Brands vrolijk in de media dat PSV kampioen moet worden, om vervolgens weer achter middenvelders aan te zitten. Het zou deze man sieren wat minder geld uit te geven en specifieke plaatsen, zoals een rechtsback- en centrale verdedigerspositie, goed in te gaan vullen. Dit zou de druk op de verdediging al een stuk verkleinen en de publieke opinie flink laten draaien.

Echter heeft Brands het in mijn ogen al verbruid. Met zijn beleid heeft hij PSV geen steek verder geholpen, evenals directeur Tiny Sanders dat niet heeft kunnen bewerkstelligen. Het wordt komende zomer dus tijd voor een 'facelift'. Brands en Sanders zullen plek moeten gaan maken voor clubmensen. Evenals Dick Advocaat dit moet gaan doen. Advocaat is een prima trainer, maar louter gericht op resultaat. We hebben nu clubmensen nodig. Cocu is een man met aanzien, ook bij mensen die PSV geen warm hart toedragen. Dit in combinatie met mannen als Adrie Kraaij, Guus Hiddink, Ruud van Nistelrooij en Luc Nilis moeten de club weer een gezicht geven en de aanzien die het verdient.

Het is voor PSV zaak om vanaf nul te beginnen. De reputatie moet gestaag opgebouwd worden, want op de manier waarop het nu gaat wilt niemand het zien. Spelers die van de club houden en niet op een transfer azen, die mogen het rood-witte tricot aantrekken. Zij mogen in het veld op een sportieve manier voor de overwinning strijden. De rest moet zijn heil maar in het buitenland gaan zoeken. Het mooiste zou zijn als wij dan aan het einde van de rit eerste van Nederland staan, zonder dat iedere andere fan in Nederland daarvan baalt. Dat is mijn ultieme droom, ik hoop dat deze snel werkelijkheid wordt.

PSV

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties