Tagliafico moet met Argentinië in slotfase buigen voor Brazilië

Argentinië rekende afgelopen weekend af met Irak (4-0), terwijl Brazilië een 2-0 overwinning noteerde op Saudi-Arabië. Voor het oog van 60.000 toeschouwers stonden beide landen dinsdagavond tegenover elkaar. Waar bij Brazilië Neymar stond opgesteld, ontbrak bij de Argentijnen Lionel Messi. De aanvaller van Barcelona kwam na het WK niet meer in actie voor zijn land en het is vooralsnog de vraag of hij überhaupt nog een vervolg geeft aan zijn interlandloopbaan.

De Braziliaanse bondscoach Tite zocht na 45 minuten spelen teleurgesteld de kleedkamer op, want zijn voorhoede, bestaande uit Neymar, Roberto Firmino en Gabriel Jesus, slaagde er niet in om het de Argentijnse defensie moeilijk te maken. Aan de andere kant van het veld wisten ook Mauro Icardi en Paulo Dybala geen potten te breken. Laatstgenoemde was er nog het dichtst bij vanuit een vrije trap.

Ook na rust golfde het spel op en neer, zonder dat er grote kansen te noteren waren. In de slotfase drongen de Brazilianen aan, maar leek de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni stand te houden. Toch was het Brazilië dat zou winnen, want diep in blessuretijd maakte Miranda het enige doelpunt van de wedstrijd. In de 93ste minuut kopte hij bij de eerste paal raak uit een hoekschop van Neymar.