Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Tagliafico verklaart keuze: 'Ik voelde dat het tijd was voor iets heel anders'

Laatste update:

Ajax was niet de enige geïnteresseerde partij. "Ik kon ook naar Real Betis in Spanje. Maar ben ik klaar voor de beste competitie van Europa? Ik geloof meer in de gelijke weg," vertelt Tagliafico. "Bovendien wilde ik naar een land waar ik me écht moet aanpassen. Andere taal, andere cultuur. Dat brengt je verder."

Het is niet voor het eerst dat Tafliafico zich meldde bij een club uit Europa. Op twintigjarige leeftijd speelde hij al een seizoen op huurbasis voor Real Murcia. "Ik snap de drang wel, hoor: iedereen wil snel carrière maken. Maar voor mij is het nu makkelijker om de overstap te maken. Vergis je niet: het is moeilijk om in een compleet andere cultuur te komen," laat hij weten. "Mijn vriendin is sinds vorige maand definitief overgekomen, maar daarvoor was ik ook best eenzaam. Nu ik wat ouder ben, kan ik daar beter mee omgaan. Ook omdat ik weet waar ik het voor doe."

Tagliafico hoopt via Ajax in beeld te komen voor het WK. Vooralsnog lijkt hij een goede kans te maken, daar hij in de interlands tegen Spanje en Italië de negentig minuten vol maakte. "Nog voor mijn eerste wedstrijd tegen Feyenoord was Sampaoli in Amsterdam. Zijn boodschap was helder: 'Ik vind het knap dat je voor Ajax hebt gekozen. Als je hier goed speelt, blijf je op mijn radar'. Nu ben ik heel dicht bij het WK. In het shirt van mijn land spelen zou geweldig zijn."

Met zijn kwaliteiten is Tagliafico wellicht rijp voor een club in een van de grootste competities van Europa. Toch ziet hij een stap naar een andere competitie nu nog niet zitten. "Rustig, eerst hier elke week goed spelen. Ik wil hier mijn Engels verbeteren en daarna misschien nog Nederlandse lessen volgen. Misschien ben ik op mijn veertigste wel trainer van Ajax", besluit hij met een lach.

Nicolás Tagliafico is de beste linksback van de Eredivisie

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
31
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
149
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
351
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
15
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties