Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Talenten Feyenoord helpen zichzelf met nieuw contract

Laatste update:

'Het wel of niet halen van Europees voetbal zal een belangrijke rol spelen in het bijtekenen.', las ik laatst ergens. Dat is wel erg makkelijk praten. Alsof iemand anders dan zij schuldig is aan het mislopen van Europees voetbal. Onzin! Ze hebben zelf 10-0 verloren in Eindhoven, zelf 0-1 verloren van de Graafschap, zelf kansloos 2-0 ten onder in Groningen, zelf 3-0 verloren in Kerkrade en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Eerder deze week kwam naar buiten dat de gesprekken met De Vrij voorspoedig verlopen. De rest van deze jongens gaan niet zomaar bijtekenen. Die zijn volgens zichzelf uitgeleerd bij Feyenoord. De enige die daadwerkelijk uitgeleerd is, lijkt mij Ron Vlaar. Hij is inmiddels 26. Als hij nog iets van zijn carriere wil maken moet hij nu echt de stap naar het buitenland gaan maken. De beste jaren van zijn carriere komen er nu aan, en laten we eerlijk zijn: hij kan beter dan Feyenoord.

Voor de rest van de jongens vind ik het onbegrijpelijk dat ze (nog) niet bijtekenen. Georginio Wijnaldum is nog niet de jongen die heel Feyenoord op sleeptouw neemt en ze door lastige wedstrijden heen sleept. Hij heeft absoluut een goede tweede seizoenshelft gedraaid, maar meer dan dat is het ook niet. Georginio is buiten het veld nog erg afhankelijk van zijn tante, en op het veld nog te wisselvallig. Nog een paar jaartjes in Rotterdam kan echt geen kwaad, hij is tenslotte pas twintig!

Van Leroy Fer zou het helemaal vreemd zijn als hij niet verlengd. Het lijkt me een hartstikke aardige jongen. Maar hij zit gewoon goed op z'n plek bij Feyenoord nu. Hij is dit seizoen lang geblesseerd geweest, daarna kwam hij niet zomaar weer in de basis, maar revancheerde zich uitstekend in de thuiswedstrijd tegen PSV. Maar het zou raar zijn als hij daarop baseert dat hij een goed seizoen heeft gedraaid. Want laten we niet vergeten dat Fer uit bij AA Gent in de Europa League enorme kansen heeft gemist. En ook in de beker tegen Roda JC faalde Fer opzichtig door een penalty te missen. Verder vergeet Fer nog geregeld zijn verdedigende taken, waardoor hij te vaak zijn man laat lopen. Uitgeleerd bij Feyenoord en in Nederland? Nee, lijkt me niet.

Dan nog Stefan de Vrij. Daar hoeven we ons niet zo'n zorgen over te maken. Het lijkt er op dat hij gewoon gaat verlengen. Een verstandige keuze. Hij is pas negentien jaar en het is pas zijn tweede jaar in het eerste van Feyenoord. Hij maakt een rustige indruk op mij. 'Down to earth'. Een persoon die heel goed weet wat hij wel en niet kan. Maar afgelopen zondag hebben we kunnen zien dat hij toch nog wel erg afhankelijk is van zijn maatje Vlaar in de verdediging. En dat is ook meteen waarom hij moet verlengen: je bent nog niet uitgeleerd. Absoluut geen schande, maar zie dat zelf ook in.

Hoe vervelend het ook klinkt: In Amsterdam zijn ze een stuk verstandiger. Siem de Jong zou naar Dortmund kunnen. Doet hij niet. Hij wil bij Ajax blijven. Verstandig, want hij is nog niet uitgeleerd. Afgelopen winter vertrok veertienvoudig international Urby Emanuelson op 24-jarige leeftijd naar AC Milan. Een speler die vele malen verder is dan Fer en Wijnaldum bij elkaar. En kijk wat er zelfs met hem gebeurd is: hij zit voornamelijk op de tribune.

Dus Gini, Stefan, Leroy en Ron (een beetje), wees verstandig en teken bij! Help je club terug naar de top. Maar jullie helpen niet alleen je club, jullie voorkomen ook meteen dat jullie carriere in een vroegtijdig stadium zal doodbloeden. Want laten we eerlijk zijn: spelers van jullie leeftijd moeten spelen, fouten kunnen maken, fouten durven maken en er uiteindelijk beter van worden. Dat is ruimte die je in het buitenland zelden tot nooit krijgt.

Meer nieuws

'Real Madrid gaat contracten van 2 absolute grootheden verlengen'
0
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
3
Kroes onthult: Ajax heeft Louis van Gaal benaderd om nieuwe trainer te worden
12
Vermoedelijke opstelling PSV: Luuk de Jong op jacht naar topscorerstitel
1
Player of the Season-award gaat voor vijfde keer op rij naar Man City-speler
18
Vitesse definitief verlost van Russische inmenging: aandelenoverdracht afgerond
81

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties