Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ten Hag: 'Ik gaf hem vertrouwen tegen PSV, sindsdien gaat hij als een komeet'

Laatste update:

Het is voor de derde keer op rij dat een speler uit de achterhoede van Ajax er met de Marco van Basten-trofee voor talent van het jaar vandoor gaat, nadat Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui de prijs in respectievelijk 2018 en 2019 ontvingen. "Waarom Dest? Ik gaf hem het vertrouwen in de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijf Schaal. We pakten toen onze enige echte prijs van het seizoen. Sindsdien is hij als een komeet gekomen", verklaart Ten Hag in gesprek met Ajax Life.

Dest, die deze week in verband werd gebracht met zowel Barcelona als Bayern München, maakte zijn officiële debuut in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Hij speelde toen nog als linksback; zijn entree had te maken met een lichte knieblessure van Noussair Mazraoui. Het debuut in de Eredivisie van Dest volgde op 10 augustus tegen FC Emmen (5-0 zege). In september werd hij overgeheveld van de selectie van Jong Ajax naar de A-ploeg. Dest kwam dit seizoen tot twintig optredens in de Eredivisie en groeide uit tot international van de Verenigde Staten; hij speelde al drie interlands.

"Sergiño speelde vorig seizoen nog bij Jong Ajax en dit seizoen 75 procent van de wedstrijden van het eerste elftal, werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Amerika en was actief in de Champions League," somt Ten Hag de redenen op om Dest te selecteren. Zelf liet de negentienjarige verdediger weten verrast te zijn door de uitverkiezing. "Ik was aan het trainen en kreeg te horen dat ik een interview moest doen, maar wist niet waarvoor. Opeens zag ik de trainer met een trofee in zijn handen en die bleek voor mij te zijn."

Is Sergiño Dest de terechte drager van de titel Talent van het Jaar?

Meer nieuws

De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
26
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
147
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
341
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
14
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
45

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties