Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Demiral voor 2 duels geschorst na wolvengroet: niet aanwezig tegen Oranje

Laatste update:

Demiral, die tegen Oostenrijk twee keer scoorde, juichte door zijn middel- en ringvinger van beide handen naar zijn duimen te halen, terwijl hij zijn wijsvingers en pinken duidelijk omhoog hield. Er ontstond direct al ophef over de manier van juichen van Demiral.

De Grijze Wolven zijn gelieerd aan de extreemrechtse Turkse Partij van de Nationalistische Beweging (MHP). Het gebaar dat Demiral maakte is bijvoorbeeld verboden in Oostenrijk, uitgerekend de tegenstander in de achtste finale van het EK.

Verschillende media, waaronder BILD, spraken al van een absolute schande. In 2019 aanvaardde het Oostenrijkse parlement zelfs al de wet die symbolen van "extremistische organisaties" verbiedt in het land, om naar eigen zeggen terreurpropaganda tegen te gaan. In Duitsland wordt inmiddels ook gesproken over een verbod.

Op social media waren mensen woest en verschillende journalisten eisten een schorsing tegen Demiral, wat nu dus ook is gebeurd. Een aantal mensenrechtenactivisten en politici noemden de groet zelfs het equivalent van een nazigroet en dus zou de UEFA Demiral weg moeten sturen van het EK, zo klonk het.

"Hoezeer ik me ook verheug over de zege van Turkije, kan ik hier niet over zwijgen", schreef Eren Güvercin, een Duitse journalist, op X. "De maker van beide Turkse doelpunten brengt de groet van de rechtsextremistische Grijze Wolven op het veld. Wordt dat een schorsing, UEFA?", richtte hij zich tot de Europese voetbalbond.

Reactie Demiral


Demiral was zich van geen kwaad bewust. "Ik ben heel blij dat ik twee doelpunten heb gemaakt. Hoe ik het vierde had te maken met mijn Turkse identiteit. Ik zag mensen in het stadion ook dat gebaar maken", zo verklaarde hij na afloop. De verdediger moet het gebaar dus bekopen met twee wedstrijden schorsing.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Programma, uitslagen en standen van het EK: vier halvefinalisten bekend
10
Zirkzee is slechts één detail verwijderd van transfer naar Manchester United
41
Van Hanegem: 'Hij is niet blij met wissel tegen Turkije, maar hou dat voor je'
28
Journalist bekogeld met zware vuurwerkbommen in Schilderswijk: 'Eén grote chaos'
0
Pedri richt zich na oplopen EK-eindigende blessure via Instagram tot Toni Kroos
14
Go Ahead Eagles heeft nieuwe hoofdtrainer binnen en kiest niet voor Henk de Jong
4

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties