Terem Moffi zet Mbappé in de schaduw en bezorgt PSG eerste nederlaag

Nice nam brutaal de leiding na twintig minuten spelen. Mbappé verspeelde de bal op eigen helft en het was uiteindelijk Terem Moffi die de bal van dichtbij in de rechterbenedenhoek schoot: 0-1. Mbappé was getergd en zorgde eigenhandig voor de gelijkmaker na bijna een half uur spelen. De aanvaller schoot op aangeven vanaf rechts van Achraf Hakimi en vanaf rand zestien keihard raak: 1-1. Kort daarvoor had Ousmane Dembélé al kunnen scoren, maar de vleugelaanvaller faalde hopeloos toen hij alleen voor de doelman van de bezoekers opdook. Een gelijke stand halverwege, al keek PSG kort na de hervatting weer tegen een achterstand aan.

De uitblinkende Moffi bereikte na een fraaie individuele actie de achterlijn, om vervolgens collega-aanvaller Gaëtan Laborde te bedienen. Laatstgenoemde wist van dichtbij de 1-2 tegen de touwen te werken. Het werd in de tweede helft nog erger voor PSG toen de soms ongrijpbare Moffi vanaf rechts naar binnen trok, om vervolgens in de linkerbenedenhoek raak te schieten: 1-3. De aanvaller trok zijn shirt uit en vierde de fraaie treffer met de meegereisde fans. De gele kaart die hiervoor volgde leek hem niet te deren. Mbappé maakte het duel nog spannend met een halve omhaal in de verre hoek, maar ondanks de zes minuten aan blessuretijd was een nederlaag niet meer te voorkomen.