Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Terug naar Ajax? Zou mooi zijn, maar na 10 jaar hier is ander land ook mooi'

Laatste update:

"Het is zeker mijn doel om nog een stap omhoog te maken. Ik ben pas 25, dus dat moet ook kunnen. Een terugkeer naar Ajax? Dat zou heel mooi zijn, maar na tien jaar in Nederland lijkt het mij ook wel mooi om in een ander land te gaan voetballen", houdt Cerny alle opties open wat betreft de zomerse transfermarkt. De vleugelspits doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar mede door een zware kruisbandblessure bleef een definitieve doorbraak uit. In 2019 vertrok hij naar FC Utrecht, om vervolgens bij Twente een contract te ondertekenen.

De pijn van het voortijdige vertrek bij Ajax is inmiddels verdwenen. Vanwege de diverse blessures wist Cerny zelf ook dat doorbreken een hels karwei zou worden. "Het niveau ligt hoog en de concurrentie is groot, dus dan moet je ook realistisch zijn. Via een andere route heb ik de weg omhoog weer gevonden en daar ben ik vooral heel blij mee. Bij FC Twente zit ik goed op mijn plek en haal ik weer een hoog niveau." Voor spijt en wrok is geen plaats bij de ambitieuze aanvaller. "Ik baal er niet van dat het bij Ajax niet is gelukt, want dat heeft nu eenmaal zo moeten zijn. Voor mij is het wel een grote motivatie om in mijn carrière alsnog bij een club van dat niveau terecht te komen."

Cerny benadrukt in het vraaggesprek wel dat hij niet constant bezig is met de volgende stap in zijn loopbaan. "Aan carrièreplanning doe ik niet meer. Door die blessures heb ik geleerd dat zoiets ook helemaal geen zin heeft. Het is wel mijn ambitie om op het allerhoogste niveau te spelen, maar dat is het ook altijd al geweest. Ik wil dit seizoen goed afsluiten met FC Twente en dan ben ik ervan overtuigd dat er komende zomer weer deuren open zullen gaan", aldus de flankspeler, die dit seizoen goed is voor negen doelpunten en zes assists in 25 competititeduels.

Vind jij Vaclav Cerny een aanwinst voor Ajax?

Meer nieuws

'Als Bergwijn vertrekt, kan Farioli hem meenemen van Nice naar Ajax'
0
Pascal Jansen voerde al 'twee prachtige gesprekken', onthult hij aan de NOS
1
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
10
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
10
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties