Terugkeer Feyenoord in Europa verloopt dramatisch

Het is absoluut geen schande om te verliezen van de titelverdediger van het toernooi én de huidige nummer drie van de Primera División, maar trainer Fred Rutten zal vooral balen van de manier waarop dat gebeurde. Feyenoord leed om de haverklap balverlies en liet zich in de eerste helft bij twee standaardsituaties verrassen, waardoor al na een halfuur de eindstand op het scorebord stond in Estádio Ramón Sánchez Pizjuán. Het was al heel vroeg raak voor Sevilla, want na acht minuten lag de bal achter Kenneth Vermeer.

Grzegorz Krychowiak, die akelig vrijstond, liep bij de tweede paal een vrije trap van Gerard Deulofeu in het doel en daardoor liep Feyenoord al heel gauw achter de feiten aan. Het Sevilla van Unai Emery leek niet bepaald onder de indruk van de tegenstander en speelde de bal met vertrouwen rond. Na een kwart wedstrijd dook Feyenoord voor het eerst voor het vijandelijke doel op, maar een voorzet van Elvis Manu bereikte geen medespeler. Acht minuten later werd het 2-0 en was de wedstrijd zo goed als gespeeld.

Stéphane Mbia ontsnapte bij een vrije trap aan de aandacht van de Feyenoord-defensie en kopte de bal in de verre kruising. Op slag van rust werd het nog bijna 3-0, maar José Antonio Reyes wist van dichtbij het doel niet te vinden. De bezoekers kregen slechts één echte kans: Jens Toornstra mikte een vrije trap tegen de twee palen. Feyenoord speelde een verloren wedstrijd en had geluk dat Reyes ook in de tweede helft het vizier niet op scherp had staan. Hij liet in het eerste kwartier twee enorme mogelijkheden liggen.

Rutten bracht met Bilal Basacikoglu en Mitchell te Vrede twee extra aanvallers in de ploeg, maar dat bood de meegereisde supporters geen soelaas. Sevilla voetbalde de wedstrijd vervolgens rustig uit en maakte geen aanstalten meer om er nog een derde treffer bij te prikken. Alleen Reyes had nog de 3-0 op de schoen, maar Vermeer liet zich niet nog een keer kloppen. Rutten moet zijn spelers nu scherp zien te krijgen voor De Klassieker van komende zondag tegen Ajax.