Tete beleeft opnieuw wedstrijd van uitersten en kost Lyon twee punten

Met de ex-Ajacied in de basiself en Memphis Depay buiten de wedstrijdselectie schoot Lyon voortvarend uit de startblokken voor eigen publiek. Nabil Fekir opende na twintig minuten spelen van dichtbij de score, nadat Ferland Mendy in eerste instantie nog de paal had geraakt. Diezelfde Mendy beging niet veel later in zijn eigen strafschopgebied een overtreding op Chang-Hoon Kwon, waarna Naïm Sliti vanaf elf meter voor de 1-1 ruststand zorgde.

De bezoekers uit Dijon kwamen na de onderbreking fel uit de kleedkamer. Fouad Chafik bracht de bal met een uitstekende voorzet in de doelmond van Lyon, waarna Xeka geheel vrijstaand de 1-2 tegen de touwen kon koppen. Lyon stelde echter vrijwel onmiddellijke orde op zaken. Tete stelde eerst na een uur spelen met een afgemeten voorzet Houssem Aouar in de gelegenheid de gelijkmaker binnen te lopen, waarna Mariano Díaz de thuisploeg met een benutte strafschop weer aan de leiding bracht.

In een knotsgekke tweede helft ging het daarna echter toch weer mis voor Lyon. Amper twee minuten na de vijfde seizoenstreffer van Díaz bracht Cédric Yambéré het scorebord alweer in evenwicht namens Dijon. De Franse centrumverdediger ontdeed zich bij een vrije trap van directe tegenstander Tete en gaf Anthony Lopes vervolgens het nakijken met het hoofd: 3-3. Lyon maakte daarna nog wel jacht op de winnende goal, maar kon puntverlies uiteindelijk niet afwenden.