Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Teun Koopmeiners onthult bijzondere reden waarom hij niet voor Ajax speelde

Laatste update:

Nadat de brief op de mat was gevallen is Koopmeiners wel bij Ajax geweest, zo zegt hij in zijn documentaire 'Grande Koopmeiners' op ESPN. "Zo'n selectiedag was dat. Mijn ouders brachten het alsof het een open dag was waar heel veel kinderen een uitnodiging voor kregen. Mijn vader had met veel mensen binnen de topsport te maken, dus hij kende de regels wel. Niet zozeer bij Ajax, maar hij wist wat er in de topsport verwacht werd van een kind en waar ik dan in terecht zou komen. Mijn ouders vonden mij daarom op zevenjarige leeftijd echt nog te jong om daar toen in te stappen."

Meer: Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta | Johan Derksen: ‘Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal’

Jaren later, toen Koopmeiners als speler van AZ over de inhoud van de brief hoorde, vroeg hij zich meermaals af waarom zijn ouders de overstap naar Ajax hebben tegengehouden. "Uiteindelijk begrijp ik ook wel hoe zij erin stonden. Ook omdat ik nu achteraf kan zeggen dat ik via AZ een mooie weg heb doorlopen en dat ik het eerste elftal heb mogen halen. Maar als ik helemaal uit de voetballerij was gegaan, dan had ik me natuurlijk meer afgevraagd waarom ze me daar (Ajax, red.) niet naar toe hebben gestuurd."

Na 154 wedstrijden voor het eerste van AZ belandde de 24-jarige middenvelder vorige transferzomer bij Atalanta. Koopmeiners leverde de Alkmaarders zo'n veertien miljoen euro op. Bij de Serie A-club is de linkspoot inmiddels een onmisbare schakel: Koopmeiners speelde al 58 wedstrijden voor la Dea, waarin hij goed was voor acht doelpunten en vijf assists. Komende maand beleeft de voormalig AZ'er zijn tweede eindtoernooi met Oranje, al kwam hij tijdens het EK vorige zomer geen enkele minuut in actie.

Meer nieuws

Vertrekt Veerman bij PSV? 'Dan komt er een goed moment om verder te kijken'
2
Union Sint-Gillis verslaat Van Bommels Antwerp en wint eerste beker sinds 1914
17
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
9
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
25
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
8
Hélène Hendriks bevestigt geruchten over haar relatie
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties