Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

The Chance: twee Nederlanders (17 en 18) naar eindstrijd in Londen

Laatste update:

Vanaf de eerste minuut werd alles op alles gezet: zestig talenten beseften maar al te goed dat dit wel eens hun laatste kans kon zijn op een carrière als voetballer. De voetballers werden onderworpen aan een strenge selectie waarbij het niveau van de oefeningen steeds hoger werd, eindigend in een finalewedstrijd van elf tegen elf. Dat al deze spelers kunnen voetballen en dat ze heel erg graag naar finale wilden, daar was geen twijfel over mogelijk. De toewijding was enorm, de spanning spatte van hun hoofden en alles werd gegeven. Tijdens de selectie werden de spelers gekeurd door de technische staf. Deze bestond uit trainers van jeugdopleidingen van betaald voetbalorganisaties en topamateurs. Gelet werd of de spelers het Nederlandse aanvallende, initiatiefrijke, aanvallende en goed verzorgde technische positiespel beheersten. Daarnaast moest men iets extra's bezitten. 'Iets' wat geen enkele speler zo goed kan als hij.

De technische staf onder leiding van Jan van Loon werd bijgestaan door niemand minder dan Giovanni van Bronckhorst. "The Chance is een mooi initiatief om amateurvoetballers de mogelijkheid te geven zich in de kijker te spelen. Door verschillende oorzaken kunnen talentvolle jeugdspelers de boot missen. Met The Chance kunnen ze alsnog worden opgemerkt door een profclub. Het niveau van de training is hoog en hierdoor worden de spelers gedwongen alles te geven waardoor hun kwaliteiten zichtbaar worden", aldus Van Bronckhorst. Door zijn eigen ervaring als profvoetballer en huidige functie bij Feyenoord is hij de aangewezen persoon om zich bezig te houden met jong talent. Zondag kwam hij de jongens nog een laatste keer aanmoedigen voor de laatste elf tegen elf-wedstrijden. Hij deelde zijn eigen ervaringen, gaf hen tips en moedigde ze aan. "Ik vind het leuk om hierbij betrokken te zijn en hoop met mijn ervaring iets te kunnen toevoegen aan de inzet en beleving van de spelers. Mijn tip voor deze jongens? Hard trainen, focussen, er alles voor doen of laten, dat is wat ik ze wil meegeven."

De zes gekozen voetballers zullen in het weekend van 8 en 9 maart samenkomen om te strijden voor een plek bij de Nike Academy. Tussen deze zes finalisten zitten twee zeer trotse Nederlanders: Redouan el Yaakoubi, achttien jaar en verdediger van Elinkwijk, en Joel Drommel, de een jaar jongere keeper van IJsselmeervogels. Ze zullen tegen andere spelers van over de hele wereld spelen en ook in Londen zullen wederom alleen de besten geselecteerd worden.

Meer nieuws

Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Live meepraten in LaLiga: Real Madrid - Deportivo Alavés
0
Real Madrid is al bezig met seizoen 2025/26 en richt pijlen op twee toptargets
3
NEC neemt afscheid van kind van de club dat alle wedstrijden speelde in 2024
1
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Manchester City
26
Ratcliffe zegt Fernandes om welke speler hij Manchester United heen wil bouwen
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties