Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

The day after

Laatste update:

Als technisch manager in dienst van PSV haalde hij deze zomer Kevin Strootman, Khalid Sinouh, Dries Mertens, Georginio Wijnaldum, Przemyslaw Tyton, Timothy Derijck, Rúben Bentancourt, Tim Matavz en Jetro Willems. Al deze spelers kostten bij elkaar een slordige 25 miljoen euro, een enorm bedrag voor een club in de Eredivisie, zeker voor een club die dezelfde zomer van de financiële ondergang is gered. Het geld dat binnen is gekomen door de lucratieve deal met de gemeente is misschien niet direct in aankopen gestoken, maar het heeft wel mogelijk gemaakt dat PSV het geld van de transfers van onder anderen Ibrahim Afellay, Balázs Dzsudzsák en Nordin Amrabat direct kon herinvesteren.

Ondanks al deze aankopen is wat mij betreft het interessantste aan het hele transferbeleid van PSV iets wat een dag na het sluiten van de transfermarkt gebeurt. Marcel Brands legt wederom verantwoording af, deze keer aan een verslaggever. In eerste instantie gaat het over het niet verlengen van het contract van Andreas Isaksson volgend jaar. In de laatste alinea stelt hij dat PSV niet kampioen moet worden, een gewaagde uitspraak voor een manager die net 25 miljoen heeft geïnvesteerd. Brands baseert die uitspraak op het feit dat alle spelers met het oog op de toekomst gehaald zijn en dat het daarom dit seizoen nog niet noodzakelijk is om als eerste te eindigen in de Eredivisie. Als echte PSV-volger snap ik waar hij op doelt, maar hoe langer ik er over nadenk begin ik bijna teleurgesteld te worden over het feit dat hij deze draai aan het aankoopbeleid geeft. Om maar niet te beginnen over het onbegrip wat er moet heersen bij andere supportersgroeperingen.

Mertens, Strootman, Wijnaldum, Tyton, Derijck en Matavz zijn allen niet ouder dan 25 jaar, vijf van de zes spreken Nederlands en het zijn allemaal talentvolle spelers uit de Eredivisie. Dit zijn allemaal feiten die de opmerking van Brands ondersteunen. Het zijn inderdaad spelers die nog verder zullen groeien en waarschijnlijk volgend jaar nog beter zullen presteren als dit jaar. Echter moet je als PSV niet durven stellen dat als je voor 25 miljoen aankoopt in weliswaar talentvolle spelers, maar de meeste hiervan direct in de basis starten, gewoon vol voor het kampioenschap gaat?

Als supporter doet Mertens me Dzsudzsák al bijna vergeten, Strootman doet mij denken aan Mark van Bommel en de aankoop van Matavz doet mij terugdenken aan de laatste echt scorende spits van PSV, Mateja Kezman. Het is misschien opportunistisch maar dat is wat je nodig hebt als je kampioen wilt worden; kampioen van de Eredivisie. Het is deel van het opportunisme wat er nu al een paar wedstrijden in het Philips Stadion hangt. Het opportunisme dat het dit jaar wel weer is zou kunnen gebeuren: Eindhoven weer de voetbalhoofdstad van Nederland. Daarom baal ik ervan dat Brands kiest voor deze bewoording, de woorden waren voor mij een weerspiegeling van de afgelopen drie jaar in de Eredivisie van PSV. We willen wel, maar het hoeft niet per se.

Ik snap goed dat Brands vanuit zijn beleid kan onderbouwen dat er is aangekocht voor de toekomst. Als hij had geroepen 'we gaan vol voor het kampioenschap' en het zou niet gebeuren, zouden er blikken zijn kant op zijn gegaan. Maar als je beleid klopt Brands, dan heb jij het volgende jaar om nog harder te genieten van het kampioenschap. 'We gaan vol voor het kampioenschap' zou het opportunisme wat er heerst in het stadion, na overwinningen op respectievelijk ADO den Haag, Excelsior en SV Ried, ondersteunen en zou met net zoveel hosanna worden ontvangen als de aankoop van Matavz. Het zou het beeld voor mij als PSV-supporter compleet maken en ik zou na drie seizoenen vol teleurstellingen weer eens trots kunnen zijn op ons PSV. Niet zozeer om die ene opmerking van een beleidsbepaler, maar om de bevestiging dat we met de ingekochte spelers inderdaad na drie jaar weer kampioen kunnen worden. Uiteindelijk is dat het belangrijkste wat je nodig hebt voor een kampioenschap het geloof.

Marcel, mocht je binnenkort nog eens een interview geven, laat het ons geloven…

PSV

Meer nieuws

Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
60
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
16
Feyenoord-reserve over mogelijk vertrek: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging'
8
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
16
Pak 50x je inzet als Real Madrid en Bayern München allebei scoren!
0
Speler van Borussia Dortmund reist vanwege examen apart naar CL-kraker in Parijs
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties