Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

The Gentlemans Agreement

Laatste update:

Martin Jols standpunt hiervoor is dat een eventuele beslissende rol die nadelig is voor de eigenlijke werkgever de huurling niet in dank zal worden afgenomen. Jol benadrukt: "Vraag maar aan Jan Vertonghen", verwijzend naar Vertonghens goal tegen Ajax in het seizoen 2006/07, toen hij als achttienjarige, verhuurd aan RKC Waalwijk, Ajax bijna letterlijk persoonlijk het kampioensschap ontfutselde. Iedere voetbalfan herinnert zich die wedstrijd nog en Vertonghen geeft aan er zo nu en dan nog van te balen dat hij toen scoorde. Voor Vertonghen zal er dus geen twijfel over bestaan; de Gentlemens Agreement invoeren in de Eredivisie om problemen te vermijden is een goed plan.

Mijn vrienden en ik hadden het er voor de wedstrijd van Ajax tegen Groningen afgelopen week ook over. We grapten en grolden dat Blind het straks wel even zou gaan maken tegen ons Ajax. Niet omdat we hem als slecht bestempelden, maar puur om het feit dat Vertonghen ons een aantal jaar geleden hetzelfde aandeed. Het lachen zou ons snel vergaan. In de zesendertigste minuut laat Blind in een flits een staaltje pure klasse zien. Het getuigd van een heleboel talent en inzicht in hem. De directe pass die hij doorgeeft op Tim Matavž is levensgevaarlijk. Op dat moment flits het beeld van Vertonghen weer door mijn hoofd. Het is natuurlijk verreweg van hetzelfde, maar toch… Melodramatisch doen tijdens dit zinderende competitieslot mag.

Ik bedenk me op dat moment waar ik het voor de wedstrijd over had met mijn maten en ik glimlach naar ze als een boer met kiespijn. Gelukkig voor Ajax is er zojuist gemist door Matavž, maar de actie van Blind daarvóór wordt nog eens aandachtig bekeken door mij en alle Ajacieden met mij in de stamkroeg. Met gemengde gevoelens; Vertonghen en Toby Alderweireld leken daar toch echt even kwetsbaar voor technisch vernuft, FC Groningen heeft zojuist een levensgrote kans gekregen, de brilstand staat nog op het scorebord en Blind speelt volgend jaar bij ons. Mag ik hopen.

Stel je eens voor dat deze bal er was ingevlogen en Ajax daarna de kluts kwijt zou raken en verliezen met 0-1. Alle op papier beschreven titelkansen konden dan de prullenbak in worden geworpen, want die had de zoon van Danny Blind zojuist, zo niet direct, dan indirect, voor ons verpest. Ik moet er niet aan denken dat Daley met Jan mee had kunnen praten over het pijn toedoen aan het eigen Ajax. Stel je eens voor dat jíj Daley of Jan zou zijn. Met je kop naar beneden terug naar je eigen club aan het eind van het seizoen. Uiteraard met de trots dat je die dag goed speelde, maar toch bang voor wat je te wachten staat.

Ik denk dat mijn gevoel nu wel overspringt. The Gentlemens Agreement is een prachtige manier om mijn beschreven probleem op te lossen. Het geeft de betreffende speler, in dit geval Blind, wat lucht (iets wat Blind niet gegund werd in de aanloop naar Ajax - FCGroningen) en het kan nooit zo zijn dat er een bepaald conflict bestaat over zo'n speler.

Daarbij krijgt Jol steun van FC Twente-coach Steve McClaren. Als je mijn pleidooi niet sterk genoeg vindt, dan kan deze Engelse coach je vast wel laten smelten door, met zijn heerlijke accent, 'The Gentlemens Agreement' te vertolken.

Meer nieuws

Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
1
Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City
3
Lopetegui wordt definitief geen trainer van Bayern en tekent in Premier League
8
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
34
Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
4
Liverpool-ster verwijdert plots alle clubgerelateerde foto's van Instagram
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties