Thijs Dallinga wederom trefzeker voor Nederlands getint Toulouse

Naast Dallinga kregen Branco van den Boomen, Stijn Spierings en Zakaria Aboukhlal een basisplaats bij de Franse promovendus. Al na twee minuten kwam Toulouse op achterstand door een doelpunt van Armand Lauriente. De linksbuiten van Lorient schoot een vrije trap op prachtige wijze achter keeper Maxime Dupe. Na een half uur spelen kwam Toulouse langszij toen Rafael Ratão optimaal profiteerde van een verdedigende fout door de bal beheerst achter Mvogo te werken.

In de 64ste minuut kwam een vrije trap van Van den Boomen via Brecht Dejaegere terecht bij Dallinga, die Mvogo van dichtbij kon verschalken. Door zijn goal staat Dallinga na drie wedstrijden in de Ligue 1 op twee doelpunten, evenveel als onder anderen Lionel Messi, Alexandre Lacazette en Jonathan David. Tien minuten voor tijd raakte Toulouse alsnog de voorsprong kwijt, nadat Lauriente in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Na een VAR-check legde scheidsrechter Gustavo Correia de bal op de penaltystip, waarna Koné vanaf elf meter raak schoot: 2-2. Daardoor staat Toulouse na drie wedstrijden op vijf punten in de Ligue 1.