Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tiental FC Groningen bezorgt gasten uit Den Haag jubileumnederlaag

Laatste update:

Hoewel er in de openingsfase een overwicht was voor de thuisploeg, was de eerste kans van de wedstrijd voor de gasten. Na een fraaie dieptepass van Aaron Meijers stuitte Mike van Duinen vanuit een lastige hoek echter op keeper Marco Bizot. Aan de andere kant liet vooral Leandro Bacuna zich zien, maar zijn schoten kwamen nog niet in de buurt van het ADO-doel. Dé mogelijkheid om de score te openen was evenwel voor Texeira, toen de Uruguayaan op aangeven van collega-aanvaller Zeefuik oog in oog met doelman Gino Coutinho verscheen. Texeira had teruggevlagd moeten worden en leek zelf te schrikken van het feit dat hij buitenspel stond, want zijn inzet was weinig overtuigend en was zodoende een eenvoudige prooi voor Coutnho.

Pas kort voor de pauze werd de equipe van trainer Robert Maaskant weer gevaarlijk, maar ditmaal was men ook uiterst effectief. Kirm, op papier op de linkerflank geposteerd, verscheen tweemaal op rechts en had beide keren een messcherpe voorzet in huis. In de 38e minuut profiteerde Zeefuik daarvan door de 1-0 keihard achter Coutinho te koppen, vier minuten later was het zelfs 2-0. De naar binnen gekomen Texeira dook op bij de eerste paal en legde de bal met het hoofd op fijnzinnige wijze in de verre hoek achter de kansloze sluitpost van de bezoekers.

ADO, zonder de geschorste trainer Maurice Steijn en aanvoerder Danny Holla, die er tegen zijn ex-club niet bij kon zijn, was zodoende veroordeeld tot een inhaalrace in de tweede helft. Charlton Vicento, ingevallen voor de geblesseerde Van Duinen, had het elftal van Steijns vervanger Henk Fräser terug in de wedstrijd kunnen brengen door de 1-2 achter Bizot te schieten. Na een knappe combinatie met Tjaronn Chery probeerde de aanvaller echter om af te leggen op een ploeggenoot, terwijl hij voor eigen succes had moeten gaan. Een spannend laatste half uur lonkte wel voor de gasten, toen Groningen-verdediger na een harde tackle op Dico Koppers rood kreeg van scheidsrechter Tom van Sichem.

Het Groningse tiental leek aanvankelijk simpel op de been te blijven tegen de opponent uit Den Haag, maar met nog ruim een kwartier te gaan werd het toch 2-1: Chery legde terug op Jansen en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de middenvelder prachtig raak. Tien minuten voor tijd benadeelde Jansen zijn ploeg evenwel, door zijn tweede gele kaart te incasseren, en dus was het tien tegen tien binnen de lijnen. In de stand kwam geen verandering meer, en dat betekende voor ADO de vierhonderdste nederlaag in de Eredivisie.

-
Denk je dat FC Groningen mag deelnemen aan de play-offs?

Meer nieuws

Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
8
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
15
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
22
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties