Tiental van NEC nestelt zich naast Roda, FC Volendam verslaat RKC

NEC - FC Emmen 4-0
Voor het oog van ruim 9.000 toeschouwers begon NEC sterk en kwam het na ruim twintig minuten spelen op voorsprong in De Goffert. Anthony Limbombe kapte zijn tegenstander uit en schoot beheerst raak in de korte hoek. Tien minuten later was de Belg opnieuw trefzeker: 2-0. Emmen had weinig in te brengen en keek tegen een verdiende achterstand aan, maar men begon kort in de tweede helft toch in een positief resultaat weer te geloven. NEC moest toen immers met tien man verder doordat Ars werd bestraft na een slaande beweging.

Ondanks de numerieke minderheid kwam NEC toch nog tweemaal tot scoren. Alireza Jahanbakhsh haalde doeltreffend uit na een misser van verdediger Tim Siekman en na 63 minuten kreeg de gastheer een strafschop, nadat Jahanbakhsh de bal tegen de hand van Sander Rozema aan had geschoten. Dat buitenkansje werd verzilverd door Tom Daemen. Emmen was niet meer in staat om nog wat terug te doen en leed zijn tweede nederlaag van het seizoen. NEC verloor dit seizoen alleen nog uit bij Jong PSV.

RKC Waalwijk - FC Volendam 1-3
FC Volendam startte sterk en kwam na zeventien minuten op voorsprong. Guyon Philips' afstandsschot verdween in het vijandelijke doel en na een uur spelen verdubbelde Ludcinio Marengo de marge door na een pass van Brandley Kuwas de keeper te omspelen en voor de 0-2 te zorgen. De voorsprong was verdiend en in de slotfase werd er nog twee keer gescoord: Kenny Anderson redde de Waalwijkse eer en Kevin Brands zorgde met een beauty voor de 1-3. Het gedegradeerde RKC van Martin Koopman leed alweer zijn vijfde nederlaag van het seizoen. Volendam heeft nu zestien punten en completeert de top drie van de Jupiler League, na Roda en NEC.