Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Titelhouder AZ wint na verlenging, Toornstra grote man bij Utrecht

Laatste update:

AZ - Sparta Rotterdam 4-1
AZ had een verlenging nodig om Sparta Rotterdam van zich af te schudden en dat hadden de supporters na de eerste zes minuten nooit kunnen denken. De thuisploeg startte erg sterk en kreeg al in de tweede minuut een goede kans, voordat de score in de vijfde minuut werd geopend door Jóhannsson. De aanvaller stond bij de tweede paal goed op te letten, toen een voorzet van Nemanja Gudelj werd verlengd door Roy Beerens. Sparta treurde echter niet en stond drie minuten na de 1-0 alweer op gelijke hoogte: Johan Voskamp verlengde een matig schot met zijn hak en liet Esteban op die manier kansloos.

Wat volgde was een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. AZ was in het restant van de eerste helft gevaarlijker, maar Sparta kreeg via de counters ook wel een paar aardige mogelijkheden. In de tweede helft kwamen de gasten zelfs erg dicht bij een voorsprong, toen Kaj Ramsteijn net naast kopte en Voskamp net voorlangs schoot. Hierna nam AZ het initiatief weer over en Khalid Sinouh wist zijn ploeg nog lang op de been te houden, maar moest kort in de verlenging toch capituleren. De voorzet van Gudelj was op maat en daardoor kon Jóhannsson binnenkoppen. Hij maakte ook de 3-1 en het slotakkoord kwam op naam van Steven Berghuis.

FC Utrecht - FC Den Bosch 4-1
Supporters van FC Den Bosch waren woensdagavond niet welkom in Stadion Galgenwaard en zonder de steun van de meegereisde fans kon de eerstedivisionist niet stunten. FC Utrecht bleek te sterk, al had het geluk dat Ralf Seuntjens in de negende minuut een grote kans op de openingstreffer om zeep hielp. Aan de overkant was het zes minuten later wel raak, toen Toornstra een afvallende bal op de pantoffel nam: 1-0. Utrecht was hierna heer en meester, maar slaagde er pas in de tweede helft in om verder uit te lopen. Kort na rust was Toornstra weer de gevierde man: ditmaal profiteerde hij van voorbereidend werk van Yassine Ayoub en kon hij van dichtbij eenvoudig scoren.

Nog binnen de eerste tien minuten van de tweede helft viel ook de 3-0 en dat was de beslissing in de wedstrijd. Toornstra was nu niet de afmaker, maar de aangever: uit de hoekschop van de middenvelder scoorde Gevero Markiet. Utrecht bleef ook hierna de gevaarlijkste ploeg, maar twintig minuten voor tijd wist Den Bosch toch de eer te redden, dankzij een eigen doelpunt van Mark van der Maarel. De verdediger blokte een voorzet, maar passeerde daardoor wel de uit zijn doel gekomen Robbin Ruiter. Het slotakkoord kwam op naam van Steve De Ridder, die op aangeven van Tommy Oar de 4-1 maakte.

PEC Zwolle - Fortuna Sittard 2-0
Het IJsseldelta Stadion van PEC Zwolle was behoorlijk goed gevuld voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard en de fans zagen de thuisploeg na twintig minuten spelen op voorsprong komen. Mateusz Klich had een goede steekpass in huis en vond Rochdi Achenteh, die geen fout maakte in de afronding. De voorsprong was verdiend, want PEC was de betere ploeg, maar Fortuna kwam kort na de goal bijna op gelijke hoogte. Abdelaziz Khalouta dacht te scoren, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald door Bram van Polen, die zo de 1-1 voorkwam.

PEC had na deze kans voor Fortuna moeten uitlopen naar een veiligere voorsprong. Stef Nijland vond Klich, maar de Pool had de pech dat hij de paal raakte, en Guyon Fernandez schoot na een counter naast. Ook in de tweede helft was PEC de betere ploeg en Bart van Hintum beproefde zijn geluk met een schot van afstand, voordat Yoann de Boer bijna een eigen doelpunt maakte. Fortuna liet in aanvallend opzicht weinig zien en de gelijkmaker hing dan ook nooit in de lucht. Kort voor tijd besliste Joost Broerse de wedstrijd: hij kopte uit een hoekschop de 2-0 binnen.

-

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
118
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties