Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Toby Alderweireld wil Tottenham Hotspur deze zomer verlaten

Laatste update:

Alderweireld, momenteel een vaste waarde in de nationale ploeg van België op het EK, speelde vorig seizoen 25 wedstrijden in de Premier League. Hij miste geen minuut in de laatste zeven duels van het seizoen en stond ook negentig minuten op het veld in de verloren EFL Cup-finale tegen Manchester City (1-0). Desondanks lijkt zijn perspectief op speeltijd volgend seizoen beperkt. Voorzitter Daniel Levy werkt aan de 'wederopbouwing' van het team, na de enigszins teleurstellende zevende plek van vorig seizoen, en denkt aan de komst van Jules Koundé van Sevilla en Joachim Andersen van Olympique Lyon als nieuwe centrumverdedigers.

Alderweireld heeft een contract tot medio 2023 bij Tottenham en moet dus een transfersom opleveren. Hij speelt sinds 2015 voor de club uit Londen, nadat hij overkwam van Atlético Madrid, en was al goed voor 236 officiële wedstrijden voor Tottenham. Hij begon zijn loopbaan bij Ajax: de verdediger voegde zich op zijn vijftiende bij de jeugdopleiding in Amsterdam, debuteerde in januari 2009 in het eerste elftal en speelde uiteindelijk 186 officiële duels voor Ajax. In 2013 maakte hij voor zeven miljoen euro de overstap naar Atlético. In zijn eerste seizoen kwam hij niet tot veel speeltijd en vervolgens werd hij een jaar gestald bij Southampton, alvorens over te stappen naar Tottenham.

Het is de vraag of Alderweireld een rentree in de Eredivisie overweegt. In januari maakte journalist Mike Verweij van De Telegraaf bekend dat Jan Vennegoor of Hesselink, scout van PSV, contact heeft gezocht met de zaakwaarnemer van Alderweireld. "Of PSV een serieuze optie wordt, ligt vooral aan Ajax. Als Ajax komt, hoeft Alderweireld daar geen drie seconden over na te denken. Dan gaat hij liever naar Amsterdam dan naar Eindhoven", zei Verweij toen. Ook een rentree in Antwerpen, de stad waar hij opgroeide, is echter denkbaar. Hij speelde in de jeugd bij het inmiddels opgeheven Germinal Beerschot uit Antwerpen en zei in oktober 2020 dat hij een transfer naar Royal Antwerp niet uitsluit.

"Ik ben heel gelukkig bij Tottenham en sta nog tweeënhalf jaar onder contract. Dan ben ik 34 en dan komen ook andere dingen meespelen", blikte Alderweireld vooruit. "Familie, kinderen, waar wil ik dat ze naar school gaan, waar willen we wonen... Dat soort dingen. Bovendien ligt de keuze dan niet meer alleen bij mezelf. Als je 34 bent, beginnen ook andere factoren door te wegen. Het kan zijn dat ik dan de keuze maak om hier (in Antwerpen, red.) te voetballen, maar het kan ook zijn dat ik gewoon bij Tottenham blijf." Het lijkt erop dat hij eerder dan verwacht heeft besloten om Tottenham te verlaten, maar over zijn vervolgstap is dus nog weinig bekend.

Zou Toby Alderweireld een goede aanwinst zijn voor Ajax?

Meer nieuws

De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
5
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
25
Nijhuis onthult: 'Ik heb zelf gezorgd voor vrijspraak nadat ik rood uitdeelde'
9
VZ Kort: Jesse Marsch gaat als bondscoach naar het WK 2026
77
Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
25
FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties