Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Toekomstig wereldkampioen

Laatste update:

Het eerste Afrikaanse land dat zich voor een WK weet te plaatsen is Egypte in 1934 tijdens het WK in Italië. Daarna volgt een hele lange rij WK's zonder Afrika, want pas in 1970 komt er weer eens een Afrikaans land op een WK in de vorm van Marokko. Vanaf dat moment fleurt ook Afrika op als er een WK om de vier jaar is. Inmiddels zijn er al vele Afrikaanse landen de revue gepasseerd. Van Zaïre tot Angola en van Togo tot Zuid-Afrika.

Afrikaanse landen zorgen meestal wel voor bijzondere gebeurtenissen tijdens een WK. Algerije werd in 1982 bijvoorbeeld schandelijk uitgeschakeld door Duitsland en Oostenrijk tijdens hun onderlinge wedstrijd. De Duitsers moesten met 1-0 winnen en dan waren beide landen geplaatst, zodat Algerije naar huis kon. En zo geschiedde. Maar Senegal gaf het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan ook kleur, mede door toenmalig WK- en EK-winnaar Frankrijk naar huis te sturen. Afrika brengt steeds vaker enorm goede voetballers naar Europa en dat is een ontzettend groot pluspunt voor de Afrikaanse voetbal toekomst.

De landen uit Afrika zijn vaak smaakmakers en ploegen die lastig te pakken zijn. Neem het afgelopen WK. Wereldkampioen Duitsland klopte Frankrijk, Portugal en Brazilië doodeenvoudig in de weg naar de finale. Maar tegen welke landen hadden onze oosterburen het lastig? Juist, Ghana en Algerije. De Ghanezen kwamen zelfs even op voorsprong, en de Algerijnen gaven 90 minuten lang alles, maar in de verlening sloegen de Duitsers toe. En wat te denken van die andere finalist, Argentinië. Nigeria werd met ontzettend veel moeite verslagen in een doelpuntrijke wedstrijd. Afrikaanse landen zijn landen die ik in de toekomst ver zie geraken op het WK.

Bij Ghana heb je spelers die, naar mijn mening, wereldtoppers kunnen worden. André Ayew, Christian Atsu, Emmanuel Badu zijn daar voorbeelden van. Ayew speelt op dit moment bij Olympique Marseille terwijl Atsu en Badu in de Europese subtop spelen. De ene speelt bij Everton (Atsu), terwijl we Badu terug vinden bij Udinese.

Ook bij Ivoorkust lopen dermate veel goede spelers rond; Serge Aurier bijvoorbeeld. De back die bij Toulouse opviel, speelde een goed WK en verdiende een transfer naar PSG, waar hij een concurrent wordt van Gregory van der Wiel. Op het middenveld staan ook nog goede spelers. Cheick Tioté (ex-FC Twente) en Yaya Touré (Manchester City) zijn daar de sterkhouders. De meeste kwaliteit loopt echter voorin rond bij Ivoorkust. De spitspositie is goed voorzien met Didier Drogba, Wilfried Bony, Salomon Kalou, Seydou Doumbia en Gervinho moeten voor de doelpunten zorgen bij de Oranje Olifanten.

Bij Nigeria staan ook redelijke spelers in het elftal van de Super Eagles. Vincent Enyeama (Lille), Kenneth Omeruo (ex-ADO Den Haag), Ogenyi Onazi (Lazio), John Obi Mikel (Chelsea), Ahmed Musa (CSKA Moskou), Emmanuel Emenike (Fenerbahce) en Uche Nwofor (VVV-Venlo) zijn spelers die wij hier in Nederland ook al kennen. Bij Kameroen staan er ook nog wel leuke spelers in die wij in Nederland kennen zoals Joel Matip (Schalke 04) en Eyong Enoh (ex-Ajax), maar ik schat Kameroen lager in dan bovenstaande 3 landen. Dit omdat ze veel minder aansprekende namen in hun selectie hebben en bovendien ook veel spelers hebben die niet bij de Europese (sub-)topclubs spelen, in tegenstelling tot Nigeria, Ghana en Ivoorkust.

Vooral de Black Stars lijken mij een potentieel wereldkampioen. Datzelfde geldt ook voor Ivoorkust. Ze hebben naar mijn mening uitstekende spelers en goede talenten. Mochten die zich goed ontwikkelen, dan kunnen ze wel eens gaan verrassen. Met de juiste beslissingen en volle inzet kan alles gebeuren. Ik weet dat veel mensen zullen zeggen dat Argentinië, Brazilië, Spanje, Duitsland, Frankrijk etc. veel beter zullen zijn, maar ik denk dat Ivoorkust en Ghana de juiste mix hebben gevonden om zich later te kunnen kronen tot wereldkampioen.

De potentie is er, de spelers zijn, en het enige wat nog ontbreekt is het geluk voor een goede loting op weg naar de finale van het wereldkampioenschap. Ik zal er niet minder blij om zijn als ik zie dat een Afrikaans land wereldkampioen wordt in plaats van Nederland. Want naast dat ik het de Afrikaanse landen ontzettend gun, acht ik de kans dat Afrika in 2018 of 2022 (of later) juicht voor hun wereldkampioenen redelijk groot.

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
20
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
13
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
7
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
20
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
63
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties