Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Togo trekt zich niet terug uit Afrika Cup na aanslag

Laatste update:

Afgelopen vrijdag, twee dagen voordat in Angola het Afrikaans kampioenschap begint, pleegden rebellen een aanslag op de bus. Rebellen schoten in de noordelijke streek Cabinda met machinegeweren op de bus toen deze onderweg was van het trainingskamp in Congo naar Angola. De buschauffeur, een assistent-trainer en de perswoordvoerder kwamen om. Zes spelers en drie begeleiders raakten gewond.

Adebayor verwachtte dat de ploeg snel huiswaarts wilde keren, maar na beraad zien de spelers daarvan af. "In nagedachtenis van de overledenen hebben we besloten om toch deel te nemen aan de Afrika Cup", stelt Dossevi, die op de loonlijst van FC Nantes staat. "Het zal een emotioneel toernooi worden, zeker geen feest, maar we willen strijden voor onze landseer, en onze normen en waarden."

Zaterdag maakten diverse media melding van het feit dat diverse spelers op het vliegveld van de Angolese stad Cabinda zaten te wachten op een vliegtuig dat hen naar de Togolese hoofdstad Lomé terug zou brengen. De Afrikaanse voetbalbond (CAF) noch de wereldvoetbalbond FIFA bevestigden dit bericht echter. "We hebben in de nacht van zaterdag op zondag met autoriteiten in Angola gesproken en zij verzekerden ons absolute veiligheid."

Togo speelt maandag in Cabinda haar eerste groepswedstrijd tegen Ghana. Dossena is niet te spreken over het feit dat het CAF de ontmoeting niet wil verplaatsen. "We zijn teleurgesteld in het CAF, de tijd om de overledenen te herdenken is bijzonder kort. Het CAF heeft voor haar eigen interesses gekozen, en niet voor die van de landen. Ze hebben ons niet voldoende gesteund."

-

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
3
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
14
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties