Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tom Egbers spant kort geding aan tegen NOS

Laatste update:

In maart publiceerde De Volkskrant een grootschalig onderzoek naar misstanden op de redactie van NOS Sport. Daarin kwam onder meer naar voren dat Egbers zich volgens diverse redactiemedewerkers schuldig zou hebben gemaakt aan pestgedrag en intimidatie. Daarnaast had Egbers een drie jaar durende affaire met zijn veel jongere (ex-)collega, die tevens slachtoffer werd van het pestgedrag.

Als gevolg van de publicatie haalde de NOS Egbers van de buis. De omroep gaf in de persverklaring van destijds aan dat Egbers 'rust wilde bieden aan de redactie en het programma'. Egbers zou, zo verklaarde de NOS, 'de komende maanden' niet te zien zijn op de publieke omroep.

Een jaar na dato verlangt Egbers zijn werk al dan niet deels te hervatten in aangepaste vorm. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die in handen zijn van de NOS. Tevens verlangt Egbers rehabilitatie van de omroep, en dat deze zich niet meer 'op enigerlei wijze intern en extern' negatief over hem uitlaat.

Een woordvoerder van de NOS wil verder alleen kwijt dat de omroep 'in de afgelopen maanden steeds met Tom in gesprek is gebleven over de werkzaamheden die we hem kunnen aanbieden en over de bijbehorende voorwaarden'. Het aangekondigde kort geding zou daarover gaan.

Egbers was in maart 2023 voor het laatst te zien als presentator bij de NOS. Vlak daarna liet hij zich live bij Khalid & Sophie uit over de beschuldigingen.

"Ik wil iedereen recht in de ogen kunnen kijken en ik wil met iedereen in gesprek die zich door mij onveilig heeft gevoeld", zei Egbers. "Maar ik laat mij niet na vier decennia bij het grofvuil zetten. Dat laat ik niet zomaar gebeuren." Egbers liet in de Volkskrant-publicatie zelf nog weten terug te kijken op een 'uitzonderlijk verdrietige periode, waarin ik fouten heb gemaakt'.

Meer nieuws

Zwaargewicht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
7
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
18
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
54
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
4
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties