Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Toornstra voorkomt in slotfase heldenrol voor Kurto in De Kuip

Laatste update:

Feyenoord diende er in de aanloop naar het Europa League-duel met Sevilla en de topper tegen PSV voor te zorgen dat het bezoek van de hekkensluiter in De Kuip niet te lichtzinnig opgevat zou worden. Zoals verwacht mag worden was het van meet af aan eenrichtingsverkeer in Rotterdam, maar het team van trainer Ernie Brandts slaagde er lange tijd in om tegendoelpunten te voorkomen. De arbitrage hielp daarbij een handje, door een treffer van Colin Kazim-Richards af te keuren en vaak voor buitenspel te fluiten (telkens overigens terecht).

Op het moment dat Feyenoord wél door mocht deed doelman Filip Kurto van Dordt zijn werk goed, onder meer door na een prachtige pass van Toornstra een inzet van Kazim te keren. Collega-keeper Kenneth Vermeer hoefde aan de andere kant niet of nauwelijks in actie te komen in de eerste helft, al dreigde aanvaller Rick ten Voorde van de bezoekers nog bijna een keer gevaarlijk te worden. Sven van Beek greep echter in voordat Vermeer in verlegenheid werd gebracht.

Zonder de geschorste aanvoerder en vormgever Jordy Clasie moest Feyenoord na de onderbreking op zoek naar het bevrijdende eerste doelpunt, en ook nu was de eerste grote mogelijkheid het gevolg van een combinatie tussen Toornstra en Kazim. Ditmaal leidde een vernuftig hakje van de Engelse Turk ertoe dat Toornstra alleen voor de keeper kwam te staan, maar Kurto greep opnieuw prima in. De Poolse goalie stond bovendien op de juiste plek toen Kazim een goede kopkans kreeg na een voorzet van Jean-Paul Boëtius.

De spits van Feyenoord was toch al niet gelukkig, want hij claimde tevergeefs een penalty na een duel met bewaker William Troost-Ekong en kreeg het na een schot op doel aan de stok met ploeggenoot Tonny Vilhena, die van mening was dat de bal naar hem had gemoeten. In de slotfase, toen de Rotterdammers een man meer hadden na de rode kaart van Peersman, pakte het elftal van coach Fred Rutten evenwel alsnog de volle buit; Toornstra ramde de 1-0 achter Kurto, die zich eindelijk gewonnen moest geven. In de slotminuut maakte Schaken er ook nog 2-0 van.

-
Zie je Feyenoord dit seizoen als een serieuze titelkandidaat?

Meer nieuws

Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
64
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
23
Feyenoord-reserve over mogelijk vertrek: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging'
11
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
18
Pak 50x je inzet als Real Madrid en Bayern München allebei scoren!
0
Speler van Borussia Dortmund reist vanwege examen apart naar CL-kraker in Parijs
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties