Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Topaankopen niet mogelijk voor PSV ondanks miljoenenbedrag uit EL'

Laatste update:

Het miljoenenbedrag uit de Europa League bestaat uit verschillende onderdelen. Deelname aan de derde voorronde leverde PSV 280.000 euro op, terwijl plaatsing voor de groepsfase werd beloond met een bonus van 2,92 miljoen euro en een zogeheten coëfficiëntenpremie van 2,86 miljoen euro. De vier overwinningen in de poulefase waren goed voor een totaalbedrag van 2,28 miljoen euro en door de groepswinst komt daar nog eens één miljoen euro bij. Tot slot maakt de UEFA nog eens 500.000 euro over naar PSV voor het bereiken van de tweede ronde. Verder in het toernooi zijn nog eens verschillende miljoenen te verdienen voor het elftal van trainer Roger Schmidt.

Max trots op groepswinst PSV | Piroe blij met twee goals | Schmidt over Ledezma

De netto-opbrengst uit de Europa League komt echter een stuk lager te liggen, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. PSV heeft kosten wat betreft premies voor spelers en daarnaast zijn er ook reis- en verblijfskosten. De veranderagenda houdt in dat PSV enkele tonnen kwijt is aan de andere clubs in de Eredivisie. Tevens is rekening gehouden met het betalen van honderdduizenden euro's aan het solidariteitsfonds, een afspraak die is gemaakt door de Eredivisie-clubs vanwege de coronacrisis. Daarnaast loopt PSV circa vier miljoen euro mis aan inkomsten uit kaartverkoop, omdat supporters nog altijd niet welkom zijn, en sponsoring.

Door de Europese overwintering en de eerste plaats in groep E blijft er desondanks meer geld over dan vooraf was begroot door de PSV-leiding. Desondanks lijkt het uitgesloten dat de Eindhovenaren in januari flink zaken kunnen doen op de transfermarkt, zo voorspelt de regionale krant. Er is simpelweg geen transferbudget om grote aankopen naar PSV te halen, zo luidt het oordeel. Aan de andere kant raakt PSV wellicht spelers kwijt. Donyell Malen bijvoorbeeld is door BILD gelinkt aan Borussia Dortmund, al is de speler naar eigen zeggen niet bezig met een tussentijds vertrek bij PSV.

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
10
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
3
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties