Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Topklasse: links laten liggen of toch omarmen

Laatste update:

Natuurlijk is dit pas het begin en zal het tijd nodig hebben. De Topklasse is natuurlijk ook nog niet op volle sterkte. Teams die vorig jaar toevallig een topseizoen draaiden spelen nu in de Topklasse, maar teams die een minder seizoen draaiden hebben de boot gemist. Zo heeft bijvoorbeeld mijn eigen clubje, SV ARC uit Alphen aan den Rijn, een topseizoen gedraaid en daar een hele mooie beloning voor gekregen. Maar ploegen als Quick Boys, Ter Leede, Kozakken Boys, ONS Sneek, WHC, AFC '34 en SV Meerssen hebben voorlopig de boot gemist. Maar natuurlijk komt dit goed in de komende jaren en zullen de juiste ploegen in de Topklasse spelen. Hoewel ik persoonlijk hoop dat mijn eigen club nog lang behouden zal blijven op dit niveau.

Maar waarom laten we de Topklasse voorlopig links liggen? Heeft dit tijd nodig of is er gewoon geen behoefte. Het tweede kan ik me niet voorstellen. Wat is er nou mooier dan clubs uit het amateurvoetbal die zich op weten te werken tot een profclub. Of spelers uit het amateurvoetbal, die in de jeugd nooit zijn opgevallen, maar via deze omweg alsnog het maximale eruit kunnen gaan halen. Om over de onderlinge strijd in de Topklassen nog maar te zwijgen. Technisch verre van volmaakt, maar vaak meer dan de moeite waard om te zien.

Ik verheug me er al op dat over een aantal jaren op het sportpark Nieuw Zuid de wedstrijd tussen Quick Boys en Go Ahead Eagles op het programma staat. Of Patrick Vermeulen (de kleine blonde virtuoos) die zich bij ARC dit seizoen in de kijker weet te spelen en volgend jaar een contract kan tekenen bij bijvoorbeeld Dordrecht. Dan hebben we na o.a. Remco Tuinenburg, Arjan van der Laan en Dennis Krijgsman weer een speler in het profvoetbal met een ARC verleden. John Heitinga noem ik dan maar even niet, aangezien hij wel op heel jonge leeftijd is vertrokken.

Mijns inziens herbergt de Topklasse genoeg charmes om dit een warm hart toe te dragen, te omarmen en de aandacht te geven die deze verdiend. Laten we met zijn allen wedstrijden bezoeken en ons sterk maken voor meer en uitgebreidere berichtgeving op tv, in de krant en op internet.

ARC

Meer nieuws

Liverpool gebruikt komst Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstruc
13
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties