Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Topscorer Aubameyang kan het zich veroorloven om penalty te missen

Laatste update:

Luc Castaignos ontbrak vanwege een blessure aan de kant bij Frankfurt, maar zonder de Nederlander kende de ploeg van Armin Veh dus nog wel een droomstart in het Signal Iduna Park. De wedstrijd was nog maar net onderweg toen Meier ruimte vond voor een schot en vanuit de tweede lijn voor de 0-1 wist te zorgen. Dortmund moest zodoende in de achtervolging en was duidelijk sterker dan zijn tegenstander. De gelijkmaker hing dan ook al snel in de lucht en de 1-1 viel twintig minuten voor tijd, toen Aubameyang Henrikh Mkhitaryan een niet te missen kans bood.

Dortmund ging op zoek naar meer en kreeg kans na kans, voordat het kort voor rust een strafschop mocht nemen. De beslissing van scheidsrechter Christian Dingert om de bal op de stip te leggen was terecht, maar de tweede gele kaart voor Slobodan Medojevic was een wel erg zware straf. Frankfurt moest dus met een man minder verder en Aubameyang kon Dortmund kort voor rust op voorsprong schieten, maar hij miste vanaf elf meter. Dit was de eerste penalty die Aubameyang in de Bundesliga om zeep hielp: de eerdere vijf strafschoppen schoot hij allemaal binnen.

Na de gemiste strafschop kreeg ook Mkhitaryan nog een grote kans om Dortmund voor rust op 2-1 te zetten, maar hij schoot van dichtbij over, waardoor beide ploegen in evenwicht aan de thee gingen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet: Dortmund was heer en meester en de overwinning was dan ook meer dan verdiend. Aubameyang maakte na een prachtige aanval zijn achttiende competitietreffer van het seizoen, Mats Hummels schoot met links de 3-1 binnen en het slotakkoord kwam op naam van Adrián Ramos. Dortmund heeft nu al meer goals gemaakt (81) dan in het gehele vorige seizoen (79).

-
Denk je dat Borussia Dortmund Bayern München kan achterhalen?

Meer nieuws

Verrassende kritiek op assistkoning Veerman: 'Hij moet meer doen uit open spel'
1
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
10
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
11
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
42
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
29
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties