Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Topscorersduo, Depay en Vermeer ontbreken in 'beste' Eredivisieteam

Laatste update:

Naar het idee van de honkbalfilm 'Moneyball', waarin statistieken een grote rol spelen, werd data-analist Tijs Rokers door de NOS verzocht om het (op basis van de cijfers) beste team van de Eredivisie samen te stellen. Ajax-keeper Jasper Cillessen krijgt daarin de voorkeur boven Vermeer, terwijl er gekozen wordt voor een viermansdefensie met Vitesse-middenvelder Marko Vejinovic daar kort voor.

De verdediging bestaat op de flanken uit PSV'er Jetro Willems en Luke Wilkshire van Feyenoord, die beiden al de nodige doelpunten voorbereidden dit seizoen. In het centrum van de defensie staan Eric Botteghin van FC Groningen, die veruit de meeste verdedigende acties had, en Jeffrey Gouweleeuw (AZ). Het middenveld wordt gevormd door Yassin Ayoub (FC Utrecht), Ajacied Davy Klaassen en Daley Sinkgraven (Heerenveen).

Ayoub en Sinkgraven staan bekend als creatieve middenvelders, maar hebben hun plek in het Eredivisie-elftal juist te danken aan andere kwaliteiten; van de middenvelders maakte zij de meeste verdedigende acties. Klaassen staat er vanwege zijn assists en heeft ook zelf scorend vermogen. In de aanval PSV'er Luuk de Jong; een kwart van zijn kopballen levert een doelpunt op. Naast hem Luc Castaignos (FC Twente), de efficiëntste spits van Nederland, die uit dertig doelpogingen negen keer scoorde.

Denk je dat dit team kampioen van Nederland zou worden?

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties