Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Toptalenten gidsen sterk AZ naar volgende ronde Europa League

Laatste update:

AZ liep zich vorige week onder de brandende zon stuk op het stugge Häcken, maar donderdagavond toonde de defensie van de Zweden een stuk meer scheurtjes. AZ nam de wedstrijd na een stroperig begin in handen en wist vrij snel de nodige kansen te creëren. Guus Til kreeg al na zeven minuten voetballen een opgelegde schietkans na voorbereidend werk van Myron Boadu, maar de middenvelder schoot recht op doelman Peter Abrahamsson. Een klein kwartier fungeerde Til zelf als aangever, maar Owen Wijndal produceerde vanaf een meter of acht een enorme misser.

Even later werd een doelpunt van Oussama Idrissi afgekeurd vanwege buitenspel en stuitten Calvin Stengs en Til op Abrahamsson. Op slag van rust wist AZ echter alsnog verdiend op voorsprong te komen. Boadu werd in de diepte gevonden door Idrissi, waarna de jonge spits de bal beheerst onder Abrahamsson door schoof: 0-1. Het betekende voor Boadu (18 jaar en 199 dagen) zijn eerste Europese doelpunt voor AZ, waarmee hij na Adam Maher (17 jaar en 148 dagen) de op één na jongste doelpuntenmaker ooit van de Alkmaarders werd in de Europa League.

Häcken was in de openingsfase nog wel een aantal keer gevaarlijk opgedoken in het strafschopgebied van AZ, maar wist de formatie van Slot verder nauwelijks aan het wankelen te brengen. AZ ging met een voorsprong aan de thee en stelde kwalificatie voor de volgende ronde uiteindelijk in de tweede helft betrekkelijk eenvoudig veilig. Stengs tekende na een klein uur spelen voor de 0-2 door een rebound te benutten, waarna Idrissi het tweeluik halverwege het tweede bedrijf definitief in het slot gooide door als eindstation van een fraaie counter te fungeren. In de slotfase maakte Jordy Clasie nog zijn officiële debuut voor AZ als vervanger van Til.

-
Denk jij dat AZ de groepsfase van de Europa League haalt?

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
2
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
2
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
0
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
15
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties