Torres bereikt bijzondere mijlpaal bij overwinning Atlético Madrid

Atlético moest het zaterdag doen zonder een groot deel van de vaste verdediging: Filipe Luís, Juanfran en Diego Godín hielden allemaal een schorsing over aan de wedstrijd tegen Barcelona, terwijl Diego Simeone ook geen beroep kon doen op de geblesseerde Stefan Savic. Voorin waren met Antoine Griezmann, Ángel Correa en Yannick Ferreira Carrasco de bekende gezichten wel beschikbaar en het was Carrasco die in het eerste kwartier met een aantal mooie acties de opvallendste man was aan de kant van de thuisploeg. Na een kleine twintig minuten spelen zorgde Griezmann voor het eerste gevaar, maar zijn inzet zeilde vanuit een moeilijke hoek ruim over.

Eibar slaagde er de eerste helft goed in om de aanval van Atlético onschadelijk te maken en tot echte kansen kwamen beide ploegen niet. Griezmann dacht vlak voor rust even dat hij erdoor was, maar hij werd teruggevlagd. Aan de andere kant had Jota een goede actie in huis, toen hij de bal over José Giménez heen tikte, maar zijn schot vloog uiteindelijk over het doel van Jan Oblak. Vlak na rust moest de Slowaak de bal wel uit het net vissen; gelegenheidsverdediger Saúl Ñíguez ging op de bal staan, zag Sergi Enrich er met het leer vandoor gaan en daarna afleggen op Keko, die koelbloedig afrondde.

Atlético stelde daarna snel orde op zaken, in een tweede helft die een stuk leuker was dan de eerste. Tien minuten na rust kwam de ploeg via José Giménez weer op gelijke hoogte, nadat de verdediger uit een corner binnenkopte. Atlético drong aan en Sául kreeg de kans om zijn eerdere fout te herstellen. Dat lukte: ook hij kopte raak uit een hoekschop, 2-1. In de slotfase was de thuisploeg via Carrasco nog dicht bij een doelpunt, terwijl een goal van Luciano Vietto werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de blessuretijd was zijn assist op invaller Fernando Torres wel goed en de Spanjaard hoefde alleen maar binnen te tikken voor zijn honderdste doelpunt in dienst van los Colchoneros.