Torres doet het weer voor Atlético, Sevilla wint niet één keer uit dit seizoen

Atlético Madrid - Celta de Vigo 2-0
In de eerste helft werd niet gescoord, maar de eerste 45 minuten waren van een redelijk niveau. Atlético kende een beter begin; Celta liet zich daarna meer gelden en zorgde voor gevaarlijke situaties rondom het doelgebied van Jan Oblak. De doelman van los Colchoneros redde in de 37e minuut uitstekend op de beste kans van Celta voor rust: een kopbal van Fabián Orellana. Een kopbal van Diego Godín in de achtste minuut ging tegen de lat en paal.

Na de onderbreking trok Atlético het duel naar zich toe, in slechts drie minuten tijd. In de 51e minuut verzilverde Torres een verlengde corner met een volley en luttele minuten later maakte Griezmann uit een rebound zijn 32e officiële doelpunt van het seizoen, na een inzet van Torres op het aluminium. In de 77e minuut volgde een derde hoogtepunt: Tiago Mendes maakte na een absentie van dik vijf maanden zijn rentree op de velden, als vervanger van Torres. Atlético speelt over precies twee weken de Champions League-finale tegen Real Madrid.

Athletic Club - Sevilla 3-1
De ploeg van Ernesto Valverde legde in de eerste helft al de basis voor de zege. Aritz Aduriz kon tot tweemaal toe profiteren van onachtzaamheid in de defensie van Sevilla, dat zich duidelijk niet op zijn gemak voelde in Bilbao. Tien minuten na rust verkleinde Juan Muñoz de nadelige marge, maar dat was niet voldoende om een nederlaag te voorkomen. Raúl Garcia kopte twintig minuten voor tijd de 3-1 en daarmee de eindstand tegen de touwen. Saillant: Sevilla won dit seizoen niet één uitwedstrijd, maar eindigt de voetbaljaargang wel op een Europese plek. De Zuid-Spanjaarden maken zich nu op de voor de finales van de Europa League en Copa del Rey, tegen respectievelijk Liverpool en Barcelona.